Ko sievietei iesākt ar… ūsiņām

sieviete_usinas_Sh-664x505

Ūsiņas, sejas un zoda apmatojums bojā ne tikai sievietes izskatu, bet arī garastāvokli. Dažas cenšas atbrīvoties pat no vismazākās pūciņas.

Tomēr, pirms piesaka karu nevēlamajiem matiņiem, jānoskaidro, kāpēc tie radušies, jo citādi tas līdzināsies cīņai ar vējdzirnavām. Pa kādam atsevišķam matiņam nevēlamā vietā mēdz izspraukties lielākajai daļai sieviešu, jo daba mūs apveltījusi ne tikai ar sievišķajiem hormoniem estrogēnu un progesteronu, bet arī ar vīrišķajiem, kas atbildīgi par ķermeņa apmatojumu.

 

Testosterons nosaka motivāciju aktīvi darboties, nodrošina vispārēju ķermeņa labsajūtu un, ja tā var teikt, piešķir dzīvei garšu.

“Nereti sievietes domā, ka pret testosteronu jācīnās, bet reti kura zina, ka tieši no tā olnīcās veidojas sievišķais hormons estrogēns,” atklāj ginekoloģe Eva Barkāne. “Svētajos rakstos teikts, ka Dievs izveidoja Ievu no Ādama ribas. Sievietes hormoni nevarētu rasties bez vīrišķajiem, kas ir pirmsākums. Androgēni sievietei veidojas galvenokārt divos endokrīnajos dziedzeros – olnīcās un virsnierēs. Testosterons olnīcās viszemākajā līmenī ir menstruāciju laikā, tuvojoties cikla vidum, pakāpeniski pieaug, bet maksimālo līmeni sasniedz pirms ovulācijas,” skaidro ārste.

Lasi arī: Dabisks līdzeklis, lai atbrīvotos no “sieviešu ūsiņām”

Sievietes nereti cer, ka atbrīvoties no vīrišķajiem hormoniem palīdzēs tabletes un apmatojums izzudīs, taču patiesībā tas nav tik vienkārši. Svarīgi saprast, kāpēc veidojas vīrišķā tipa apmatojums, izstrādāt ārstēšanas plānu un soli pa solim sākt problēmu risināt.

 

Spied tālāk, lai uzzinātu ko sievietei iesākt ar ūsiņām

COMMENTS

Leave a Comment