Kā viegli atbrīvoties no galvassāpēm bez pretsāpju zāļu palīdzības

Seko līdzi sāpēm

Ja tev bieži sāp galva, mēģini izveidot kaut ko līdzīgu dienasgrāmatai, lai sekotu līdzi visām detaļām – kad parādās sāpes, kādas tās ir un kas, tavuprāt, tās izraisa.

Šādā veidā var noskaidrot patieso sāpju cēloni un, cik vien iespējams, izvairīties no tā. Dienasgrāmatas veidošanai vari izmantot jebko- vai tā ir piezīmju grāmata ar slēdzeni vai telefona aplikācija, jo galvenais ir uzzināt, kas izraisa sāpes.

Piparmētru eļļa

Uzpilinot nedaudz piparmētru eļļas uz pieres, atslābinās deniņu un pieres muskuļi, un uzlabojas As**srite, kā arī tas palīdz nomierināties un mazinās galvassāpes. Eļļa ir tikpat efektīva kā pretsāpju zāles, un arī tā ir nopērkama aptiekās.

Ingvera tēja

Ingvers ir pazīstams kā efektīvs līdzeklis pret gremošanas problēmām, taču izrādās, ka tas palīdz uzveikt arī galvassāpes. Kādā pētījumā piedalījās 100 pacienti, kuri cieta no migrēnas. Pētnieki viņiem iedeva vai nu ingvera pulveri vai zāles Sumatripan, kas ārstē migrēnu. Pacienti nezināja, kas viņiem ir iedots. Pēc tam viņiem uzdeva jautājumus par to, kā sākās galvassāpes, cik stipras tās bija un cik ilgi viņi gaidīja, līdz iedzēra zāles. Atbildes par zāļu iedarbību bija ļoti līdzīgas, turklāt tie, kuri lietoja ingveru, retāk sūdzējās par blakusefektiem.

Masāža

Lai pierādītu masāžas efektivitāti tiem, kuri vēl nebija izmantojuši galvassāpes kā iemeslu sevis palutināšanai, pētnieki lūdza to izmēģināt pacientiem, kuri vairākas reizes nedēļā cieta no galvassāpēm. Vesela mēneša garumā dalībnieki varēja izbaudīt galvas un plecu masāžas, kas, protams, mazināja galvassāpes, uzlaboja viņu garastāvokli un palīdzēja relaksēties.

Avots: thrillist.com

Leave a Comment