Austrumu Slim**cas Insulta vienība starptautiski novērtēta kā labākā Latvijā

Pagājušajā nedēļā Eiropas insulta kongresā Gēteborgā norisinājās izcilības balvu “Angels Awards” pasniegšanas ceremonija, kur tika apbalvotas insulta vienības, kuru darbu starptautiski atzīti eksperti novērtējuši kā augstākajiem standartiem atbilstošu. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Slim**cas Insulta vienībai tika piešķirts “Platīna statusa” apbalvojums, un tā pašlaik ir vienīgā Latvijā, kurai izdevies tik augstu statusu iegūt.
Jau vēstīts, ka aprīlī Austrumu Slim**cā viesojās Eiropas Insulta biedrības izveidotās programmas “Angels Initiative” eksperti, lai novērotu, kā un cik ātri Slim**cas personāls sniedz neatliekamo palīdzību pacientiem ar insultu. Šādas vizītes veiktas jau vairāk nekā 1500 Slim**cās Eiropā, Āfrikā un Āzijā un Eiropas Insulta biedrības pārstāvji Austrumu Slim**cas rezultātus novērtējuši kā vienus no labākajiem.
“Insults ir pēkšņi galvas smadzeņu apasiņošanas traucējumi, kas rodas, ja nosprostojas vai plīst As**svads. Jo ātrāk pacients saņem medicīnisko palīdzību, jo lielāka iespēja, ka insults neatstās nopietnas sekas un pacients varēs atgriezties darbā un ierastajā dzīves ritmā,” skaidro Austrumu Slim**cas Neiroloģijas un neiroķirurģijas kl**ikas vadītājs asociētais profesors Guntis Karelis.
Programma “Angels Initiative” izveidota ar mērķi uzlabot palīdzības sniegšanu pacientiem ar insultu Eiropā un visā pasaulē, lai pēc iespējas vairāk pacientu pēc insulta pārciešanas veiksmīgi atveseļotos. Programmas eksperti brauc uz Slim**cām visā pasaulē, lai pārbaudītu, cik ātri un veiksmīgi pacientiem tajās tiek sniegta palīdzība, un vajadzības gadījumā sniegtu ieteikumus pacientu aprūpes uzlabošanai.

Leave a Comment