Autobuss ar 27 bērniem iegāzās dziļā dīķī; Visa pasaule šokā par 10 gadus vecā zēna rīcību

The-incident

Negadījums

Autobuss, kas 27 bērnus veda mājās no Mērijas Bairantas sākumskolas, zaudēja saķeri ar ceļu un nonāca dīķī, Tampā, Floridā.  Autobusa šoferis bija 54 gadus vecais Leniors Sainfimins.

10 gadus vecais zēns, Nikolass Sierra izdarīja ko krietni drosmīgāku kā citi skolēni. Līdz atbrauca glābēji un ātrā palīdzība, viņam izdevās no autobusa vraka izvilkt 3 bērnus. Laimīgā kārtā, neviens no 27 skolēniem un šoferis nebija cietuši, autobusam nonākot 1,3 metrus dziļajā dīķī.

The-boy

Varonīgais zēns

Nikolass Sierra skolā ir uzņēmies brauktuves šķērsošanas regulatora pienākumus un izskatās, ka viņš savus pienākumus, uzturēt citus bērnus drošībā, uztver ļoti nopietni.

Viņš notikušo negadījumu atcerējās un pastāstīja, ka aptuveni vienu kilometru pirms pagrieziena gar dīķi, sākušas niķoties autobusa bremzes. Nikolass pastāstīja: „Autobuss kļuva nekontrolējams, es paskatījos uz bremzēm, vadītājs uz tām spieda, bet tās vienalga nestrādāja,” viņš turpināja, „Un tad, autobuss sasvērās, visi kliedza un raudāja.”

Nikolass nekavējoties rīkojas, viņš glāba bērnus, kamēr kāds garāmgājējs ievēroja dīķī ieslīdējušo autobusu un izsauca glābējus. Zēnam izdevās izglābt trīs pirmsskolas vecuma bērnus no daļēji applūdušā autobusa vraka un izcelt viņus ārā.

„Visi bērni kliedza un raudāja, pirmais, ko darīju, paņēmu kādu pirmsskolas vecuma meitenīti pie rokas, liku, lai viņa man apķeras ap kaklu un es viņu iznesu no autobusa,” atminas Nikolass. Viņš piemetināja: „Un tad, es iekāpu atpakaļ autobusā, satvēru vēl divus bērnus un iznesu ārā arī viņus. Tas nebūtu bijis godīgi, ja viņi nomirtu, bet es izdzīvotu.”

Nikolasa vecāki steidzās uz notikuma vietu, pēc tam, kad saņēma zvanu no skolas, viņiem tika pateikts, ka viņu drosmīgais dēls tiks atalgots par savu pašaizliedzīgi drosmīgo rīcību.

Pēc notikušā

Pēc Nikolasa varoņdarba, arī trīs Hilsbrū šerifa palīgi devās iekšā appludinātajā autobusā, lai palīdzētu no tā izdabūt pārējos bērnus. Viņi pārliecinājās, ka ir izglābti visi bērni un, ka par viņiem parūpēsies. Veiksmīgā kārtā, tikai vienam skolēnam bija nepieciešama paramediķu palīdzība un viņa traumas nebija dzīvībai bīstamas.

Arī autobusu vadījušais šoferis palika notikuma vietas tuvumā un pieskatīja bērnus, pārliecinoties, ka viņi ir drošībā.

Apgabala dome nekavējoties nosūtīja mehāniķi, kas apsekoja no dīķa izvilkto autobusu. Secināts, ka tas bijis rezerves autobuss, ar kuru ikdienā bērni pārvadāti netiek, kā arī, šis autobuss bijis pārāk vecs un tam bijis nepieciešams kārtīgs remonts.

 

Avots:trendingpost.net

Leave a Comment