Auzu pārslu cepumi ar valriekstiem. Žanra klasika ar īpašu niansi!

Pagatavošana

1. Valriekstus sasmalcina. Auzu pārslas blenderī samaļ miltos. Pārber bļodā, pievieno izsijātus miltus, vaniļas cukuru un riekstus. Samaisa.

2. Ar mikseri saputo sasildītu sviestu kopā ar cukuru, kamēr izveidojas balta, viendabīga masa. Turpinot kult, uzmanīgi pievieno olas. Liek klāt miltu un riekstu maisījumu, izveido mīklu.

3. Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un izrullē 1 cm biezā slānī. Ar formiņu palīdzību izspiež figūriņas. Tās izliek uz pannas, kas pārklāta ar pergamentu (to iepriekš ieziež ar sviestu). Cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, aptuveni 20 minūtes.

4. Karstos cepumus dekorē ar cukura glazūru, pūdercukuru vai kausētu šokolādi.

 

Avots: aLA

Leave a Comment