Bērnu laukumā tika atrasta 2 m gara čūska; Viss varēja notikt arī ļaunāk

Par laimi, milzīgā čūska bija pārāk lēna un miegaina, lai kādam uzbruktu, jo ārā bija auksts.

RSPCA inspektors Entonijs Pulfers skaidro: “Labi, ka šī žņaudzējčūska tika atrasta, jo ir pārāk auksts, lai tā atrastos ārā.”

“Kad es to pacēlu, tā bija auksta un miegaina. Šobrīd mēs cenšamies noskaidrot, no kurienes tā uzradās, un lūdzam ikvienam, kam ir kāda informācija, ar mums sazināties.

Tuvējā apkārtnē nav daudz māju, tāpēc mēs uztraucamies, ka kāds no čūskas gribējis atbrīvoties. Ja tā ir taisnība, tad tas ir ļoti bezatbildīgi, jo šie dzīvnieki var būt bīstami.”

PAYBoa-Constrictor (3) PAYBoa-Constrictor

RSPCA ir brīdinājusi, ka arvien biežāk saskaras ar gadījumiem, kad cilvēki atbrīvojas no eksotiskajiem dzīvniekiem, jo vairs nespēj par tiem parūpēties.

Inspektors Pulfers piebilst: “Neskatoties uz to, ka čūska bija auksta, tās Vese***as stāvoklis bija labs, taču, ja tā būtu palikusi ārā vēl ilgāk, tad noteikti ietu bojā.”

“Diemžēl mūsu centrā nonāk arvien vairāk rāpuļu, jo daudzi vēlas atbrīvoties no eksotiskajiem dzīvniekiem.

Daudziem cilvēkiem eksotiskais dzīvnieks saistās ar pārāk lielām rūpēm, tāpēc arvien vairāk dzīvnieku tiek pamesti un nogādāti patversmē.

PAYBoa-Constrictor (1) PAYBoa-Constrictor (2)

Galvenais, ko vēlamies ieteikt tiem, kas apsver domu iegādāties eksotisku dzīvnieku, ir kārtīgi izpētīt, kādas ir šī dzīvnieka vajadzības, un pārliecināties, ka varat sniegti visu, kas tam nepieciešams visa mūža garumā.”

Lielbritānijā ir pieņemts dzīvnieku labturības likums (Animal welfare Act 2006), kas paredz, ka mājdzīvniekiem ir jānodrošina viss, kas tiem vajadzīgs.

Dzīvnieka pamešana ir ne tikai pretrunā ar šīm vajadzībām, bet ir arī nelikumīga, jo tiek pārkāpts 1981. gadā Lielbritānijā pieņemtais likums par dzīvnieku aizsardzību (Wildlife & Countryside Act 1981).

Avots: www.mirror.co.uk

Leave a Comment