Brīvdabas muzejā viesosies zirgu pajūgu brauciens “Titānu tūre”

“Titānu tūres: no Bruges līdz Novgorodai” ietvaros Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 4. un 5. septembrī viesosies zirgu pajūgu karavāna, kas šķērso vairāk nekā 2100km garu ceļu no Vācijas līdz Krievijai. Vairākus mēnešus ilgajā braucienā karavāna dodas pa vecajiem cietzemes tirdzniecības ceļiem, kas savulaik veduši daudzus tirgotājus un ceļiniekus ar zirgiem no rietumiem uz austrumiem.

Rīgā senie pajūgi ieradīsies 4. septembrī, lai Pol***jas eskorta pavadībā dotos pāri Dienvidu tiltam un otrdienas pievakarē ierastos Brīvdabas muzejā, kur vilcēju šķirnes zirgi (saukti arī par aukstasiņu zirgiem) pavadīs nakti pēc garā ceļa pļavās pie Juglas ezera. Apmeklētajiem zirgus un pajūgus Brīvdabas muzejā būs iespējams apskatīt otrdienas (4. septembra) vakarā no 17.00 līdz 20.00 un trešdienas (5. septembra) rītā, tāpēc aicinām visus izmantot šo unikālo iespēju uzzināt vairāk par “Titānu tūri” un apciemot īpašos vilcēju šķirnes zirgus, pirms karavāna devusies tālākā ceļā.

Projekta pamatā ir vēlme atgriezties pie vienas no senākajām nozarēm – zirgkopības -, kā arī veicināt Eiropas kultūras mantojuma stiprināšanu un starptautisko sadarbību (2018. gads Eiropā ir pasludināts par Eiropas kultūras mantojuma gadu), garā ceļa laikā piestājot vairāk nekā 70 dažādās interesantās un nozīmīgās vietās Vācijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Latvijā.

Plašāka informācija par tūri un tās maršruts: www.titanen-on-tour.eu

Leave a Comment