SASTĀVDAĻAS:
- 6 vidēji burkāni;
- 3 ēd. k. sezama sēkliņu;
- 1,5 ēd. k. citrona sulas;
- 2 ēd. k. olīveļļas;
- 1,5 tēj. k. brūnā cukura;
- ¼ tēj. k. maltu melno piparu;
- ⅓ tēj. k. sāls.
Lasi vēl: Tomātu salāti ar mocarellu. Klasiska vērtība
PAGATAVOŠANA.
Burkānus sarīvē salmiņos.
Sezama sēkliņas apgrauzdē uz pannas, līdz tās kļūst viegli brūnas.
Atsevišķā bļodiņā sajauc citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus un brūno cukuru (salāti būs vēl aromātiskāki, ja brūnā cukura vietā pievienos ēdamkaroti kļavu sīrupa).
Burkāniem uzlej šo mērci, pieber sezama sēkliņas un rūpīgi samaisa.
Ideāli salāti pie zivju ēdieniem!