Būtiski faktori, kuri veicina attiecību izjukšanu

1. PUBLISKI PĀRMETUMI

Atcerieties zelta likumu: nekad un nekādos apstākļos neizskaidrojieties sabiedriskās vietās. Šāda uzvedība var samulsināt ne tikai jūsu otro pusīti, bet arī apkārtējos ļaudis.Lai arī kāda vētra trakotu jūsos, un lai cik stipra būtu jūsu vēlēšanās pateikt otram visu, to ko domājat, jūtat, lai arī kā gribētos izskaidroties tūlīt un uz vietas, nepadodieties kārdinājumam. Attiecības noskaidrot vajadzētu tikai savā starpā un bez lieciniekiem.

2. FINANSIĀLAIS ASPEKTS

Jebkurās attiecībās ne tikai jāņem, bet arī jādod. Īpaši nevajadzētu būt sīkumainam, ja tas attiecas uz finansēm. Dzīvojot kopā, plānojiet ne tikai saimnieciskos jautājumus, bet arī mēģiniet plānot finanses. Nevajadzētu laiku pa laikam, piemēram, teikt: “Sestdien varbūt aiziesim uz restorānu,bet maksāsi tu, jo iepriekšējā reizē rēķinu apmaksāju es”.

3. GREIZSIRDĪBA

Daudzi nezin kāpēc uzskata, ka greizsirdība – tas ir lielas mīlestības priekšnoteikums, pazīme, pat obligāta prasība. Savukārt citi pārliecināti,ka greizsirdība tikai parāda necieņu pret mīļoto cilvēku, egoismu. Šekspīrs savā laikā rakstīja, ka greizsirdība ir briesmonis, kas pats sevi rada un dzemdē. Diemžēl, no greizsirdības cieš ne tikai pats greizsirdis, bet arī otrs cilvēks. Ar greizsirdību ir iespējams cīnīties pavisam vienkārši – esiet viens pret otru pēc iespējas godīgi un nedodiet iemeslu greizsirdībai.

4. MELI

Meli ir spējīgi iznīcināt jebkuras attiecības. Tie ārda pat visstiprāko pāru savienību. Tādas personas kā doktors Hauss uzskata, ka melo pilnīgi visi. Kas, starp citu, ir patiesība., bet nekādā gadījumā šo modeli nedrīkst pielietot attiecībās ar mīļoto cilvēku. Sakiet patiesību, pat ja dzirdēt to, nav patīkami, sakiet, ja, par piemēru,sieviete ir aizmirsusi piebērt zupā sāli, ja blūzīte, ko nopirka vīrietis, jums neiet pie sirds. Ir jāiemācās adekvāti reaģēt un pieņemt pret sevi vērstu kritiku.

5. NECIEŅA PRET SEVI

Jo zemāka ir pašapziņa un pašnovērtējums, jo neaizsargātāks jums blakus jutīsies jūsu izredzētais vai izredzēt. Nepieļaujiet, lai jūsu kompleksi radītu jautājumus: “Vai mana izvēle bija pareiza ? Ko man var dot cilvēks,ja viņš netic pats sev ?”.  Tieši tāpat izvairieties no cilvēkiem, kas grib pašrealizēties uz jūsu rēķina , tajā pašā laika pieļaujot, ka jūs jūtaties ” maziņi un melni”.

6. SALĪDZINĀŠANA

Centieties partnera klātbūtnē pēc iespējas mazāk runāt un atcerēties par iepriekšējām attiecībām. Jūsu partneris atrodas ar jums pašlaik, dotajā brīdī , un jūs viegli varat viņu pazaudēt, ja sāksiet viņu salīdzināt ar iepriekšējo partneri.

7. JEBKĀDI MĒĢINĀJUMI IZMAINĪT OTRU CILVĒKU

Atcerieties, ka ideālu cilvēku nav. Nekad nejauciet ieradumus un rakstura īpašības. Pastāv daudzas lietas, ko cilvēks vienkārši nespēj sevī mainīt. Tāpēc nedrīkst viņam to pārmest. Mēģiniet saprast atšķirību starp ieradumu izmētāt zeķes un no rakstura īpatnības būt aizmāršīgam,izklaidīgam un sezonas laikā pazaudēt 5 lietussargus.

8. MOBILAIS TELEFONS

Neviens pat nepamana to brīdi, kad telefons no palīga kļūst par ienaidnieku. Tā vietā , lai baudītu viens otra sabiedrību,cilvēks to vien dara, ka runā pa telefonu. Čuksta vietā austiņā – īsziņa.

9. SPIEGOŠANA

Atcerieties, ka attiecības un mīlestību var būvēt tikai uzticoties. Sāciet uzticēties partnerim. Katram cilvēkam jābūt personīgai dzīvei un tā jums ir jāciena. Nekad ” nerocieties ” bez atļaujas partnera telefonā un nemeklējiet nezin ko viņa kabatās. Šāda uzvedība var ļoti ievainot otru cilvēku un sabojāt attiecības.

10. VIENMĒR KOPĀ

Nav saprotams, kāpēc cilvēki uzskata ,ka ideāls pāris ir tas, kas visu dara kopā.Padomājiet- vai ilgi šādas attiecības var pastāvēt? Kā fizioloģiski, tā arī fiziski jebkuram cilvēkam der un vajag pabūt vienatnē.Neapgrūtiniet otru cilvēku ar savu klātbūtni 24 stundas diennaktī. Pierādīts, jo mazāks ir saskarsmei veltīts laiks. jo tas ir vērtīgāks.

11. NEMĀNIET PATS SEVI

Bieži vien attiecības izjūk ne jau otra cilvēka melu dēļ, bet gan paša melu rezultātā. Kamēr ikviens no mums nespēj atbildēt uz jautājumu: ” Vai es patiešām ar šo cilvēku gribu sagaidīt vecumdienas ? Vai es no visas sirds un patiesi atdošos šīm attiecībām?” Nebūs harmonijas attiecībās, ja nevarēsiet atbildēt uz šiem jautājumiem.

12. VISAM IR SAVS LAIKS UN VIETA

Jebkuri svarīgi jautājumi jārisina vajadzīgā vietā un laikā . Neuzspiediet otram savu viedokli, piemēram, par remontu , ja otram bijusi ļoti smaga darba diena. Ja viņš jums atbild īsi vai tikai māj ar galvu, tas nebūt nenozīmē, ka apspriežamais jautājums viņam ir vienaldzīgs. Iespējams cilvēks vienkārši ir noguris, un viņam nav vēlēšanās, ne spēka šai diskusijai. Atlieciet svarīgu sarunu piemērotam brīdim.

13. KLUSĒŠANA

Atcerieties, ka jūsu domas paliek kopā ar jums, un neviens nav spējīgs tās nolasīt. Ja jūs kas uztrauc vai neapmierina, pasakiet par to. Ja jūs jūtat , ka kaut kas pēc jūsu domām nav tā kā vajadzētu, runājiet. Tāpat iemācieties paust savas emocijas, lai arī kādas tās nebūtu – negatīvas vai pozitīvas. Zinātnieki ir pierādījuši, ka emociju izrādīšana – tas ir psiholoģiskās Vese***as priekšnoteikums.

14. NETAISIET NO MUŠAS ZILONI

Ideālu cilvēku nav. Nekad neaizmirstiet par to. Ja vīrietis aizmirst iznest miskasti, vai sieviete gludinot kreklu, nejauši sadedzina to, nepievērsiet tam uzmanību. Šie sīkumi neko nenozīmē. Tie ne tikai nav jūsu uzmanības vērti, bet nav vērts tērēt emocijas. Neradiet konfliktus uz līdzenas vietas . Tā vietā labāk ejiet pastaigāties un kopā pasmejieties par caurumu iemīļotajā kreklā.

15. MĪLIET – VIENKĀRŠI TĀPAT

Daudzi domā, ka mīl nevis par kaut ko, bet vienkārši tāpat. Diemžēl arī te ir vēl kaut kas. Mīlestību nedrīkst uztvert kā pienākumu . Tā ir dāvana, ko dod liktenis. Tā ka esiet pateicīgi par to un novērtējiet šo dāvanu.

16. PĀRLIEKU MIERĪGUMS

Pievērsiet uzmanību tendencei – ja cilvēka dzīvē viss ir kārtībā, un viņš ir laimīgs, tad viņš nenovēršami sāk pieņemties svarā. Neviens nenoliedz, ka harmonija ir vajadzīga attiecībās Taču tas nav iemeslu nerūpēties par sevi. Vai tad jums negribas, lai jūsu partneris par jums jūsmo? Šo problēmu var risināt. piemēram, nopērkot abonementu uz sporta zāli diviem.

17. IEPAZĪŠANĀS AR ĢIMENI

Ir vienkārši ideāli, ja jūsu otrā pusīte ir pazīstama ar jūsu vecākiem . Vēl labāk ir, ja starp viņiem valda sirsnīgas attiecības. Diemžēl dzīvē ne vienmēr tā notiek. Vīramāte ” kasās ” pie vedeklas, bet znots ne acu galā necieš sievastēvu. Bet nepieļaujiet, lai šī situācija būtu par iemeslu strīdiem jūsu starpā. Nepieļaujiet, lai jūsu tuvinieki necienītu jūsu izvēli. Tāpat necentieties samierināt “karojošās ” puses atalgojot tās ar ģimenes vakariņām.

18. STRĪDI

Nav tādu pāru, kuru vidū nebūtu domstarpību. Agri vai vēlu, bet tas notiek. Un visinteresantākais ir tas – viss ir absolūti normāli. Jo strīdi ir attiecību neatņemama sastāvdaļa. Taču atcerieties, ka nedrīkst pārkāpt robežu strīdoties, ja jums ir dārgas jūsu attiecības. Nekļūstiet rupjš un neapvainojiet otru cilvēku. Un atcerieties, ka jebkuru konfliktu var atrisināt mierīgā ceļā.

19. PIEDOŠANA

Kļūdīties ir cilvēcīgi. Jūs arī neesiet izņēmums. Iemācieties piedot! Neturiet sevī dusmas, naidu, aizvainojumu un dieva dēļ nekrājiet tos sevī. Tas ne tikai palīdzēs jums pasargāt attiecības ar mīļoto cilvēku, bet palīdzēs izvairīties no stresa.

20. MĒRĶI

Katram cilvēkam jāmāk sev atbildēt uz jautājumu: “Kas būs tālāk?”. Tāpēc ir jābūt pārliecinātam, ka jūsu mērķi un plāni sakrīt. Iespējams viens no jums nedomā par laulībām, kad otrs domā par bērniem. Nebaidieties par to runāt savā starpā. Un nebaidieties saraut attiecības, kuru laikā jūsu plāni nesakrīt ar partnera plāniem.

 

Avots:

dieviete

Leave a Comment