Cepti sparģeļi ar tomātu salsu, bez čaumalas vārītu olu un apelsīnu un sviesta mērci

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 porcijām:

400 g sparģeļu;

100 g sviesta;

50 g saldā krējuma;

100 g apelsīnu sulas;

200 g svaigu tomātu;

30 g sarkano sīpolu;

10 g svaiga koriandra;

sāls, melnie maltie pipari;

5 g čili pipara;

5 g cukura;

20 g olīveļļas;

5 g citronu sulas;

4 olas;

10 ml etiķa;

daiviņa ķiploka.

Kā pagatavot?

Lai pagatavotu salsu, tomātus noblanšē, izņem sēklas. Smalki sagriež sīpolus, tomātus, koriandru un čili. Pievieno sāli, citronu sulu, piparus, cukuru, olīveļļu un visu samaisa. Katliņā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls un etiķis, un tajā pa vienai iesit olas. Uzvāra, ar karoti izņem. Katliņā izkausē 50 g sviesta, pievieno sāli un apelsīnu sulu, pavāra 5 min. Pannā izkausē atlikušo sviestu, pievieno sakapātus ķiplokus un liek cepties notīrītus sparģeļus, pieberot nedaudz sāls. Visu kārto uz šķīvjiem.

 

Avots:

aLA

 

Leave a Comment