Cik daudz drīkst strādāt? Pētnieki krusto šķēpus

Britu pētnieks Džons Eštons uzskata, ka to nepieciešams izdarīt tāpēc, lai samazinātu stresa līmeni, ko mēdz izbaudīt strādājošie cilvēki, un to viņš konstatējis ilgus gadus veiktajos pētījumos.

Raugi, ja cilvēkam ir tikai divas brīvdienas nedēļā, tas noved pie tā, ka laika gaitā viņš iegrimst dziļā stresā, maz atpūšas un maz laika velta ģimenei un saviem tuviniekiem. Pētījums apliecinājis, ka piecas darba dienas nedēļā – tas vienkārši ir par daudz, atņem cilvēkiem laiku sporta nodarbībām un noderīgiem vaļaspriekiem, un tāds sistemātisks laika deficīts sekmē visa veida stresa situāciju un depresiju veidošanos.

Eštons ir pārliecināts – ja cilvēkiem būtu trīs brīvdienas, viņi varētu ievērojami uzlabot dzīves psiholoģisko kvalitāti un justies pa īstam laimīgi. Kā piemēru viņš min to, ka trīs brīvdienu laikā var pavadīt pietiekami daudz laika gan ģimenei un tuviniekiem, gan atpūtai un sava fiziskā un Vese***as stāvokļa nostiprināšanai. Visbeidzot viņš pauž, ka tas novedīs pie sajūtamas sabiedrības atveseļošanas un vispārēja saslimšanas līmeņa samazināšanās.

Jāpiebilst, ka jau agrāk veikti socioloģiskie pētījumu apliecinājuši, ka visefektīvāk un ražīgāk cilvēks strādā tikai tajā gadījumā, ja darba dienas ilgums nepārsniedz 6,5 stundas…

Avots:

aLA

Leave a Comment