Cik tad īsti labs ir šis brīnumlīdzeklis- sausais šampūns

2

Gandrīz viena ceturtā daļa sieviešu visā pasaulē regulāri lieto sauso šampūnu, taču retā zina, ko tas nodara matiem. Tām, kas nezina kā darbojas sausais šampūns – tas ir pulverveida līdzeklis. kuru iesmidzinot matos, tas palīdz absorbēt taukainību un atsvaidzina matus. Viena no vispopulārākajām kļūdām, kuru pieļauj sausā šampūna regulāras lietotājas, ir tā, ka viņas šo pulveri neizmazgā ierodoties mājās, bet matus mazgā tikai nākamajā rītā, taču tas pavisam nav veselīgi.

Nikola Bakstere savā rakstā vietnē Facbook, brīdinot pārējos, rakstīja, ka viens no viņas iecienītākajiem un Lielbritānijā populārākajiem sausajiem šampūniem ir nodarījis lielu kaitējumu. Pēc ilgas šampūna lietošanas viņai esot sākuši izkrist mati, sāpēt galva, parādījusies stipra nieze un plēkšņaina galvas āda. Pēc ārsta ieteikuma pārtraukt lietot sauso šampūnu, Nikolas galvas ādas stāvoklis ir uzlabojies, taču mati krīt ārā vēl joprojām.

Ļoti daudzas domā, ka sausais pulveris attīra matus, taču tas tā nav. Mūsdienās sausajos šampūnos ir tādas vielas kā ciete, rīsu pulveris, tapioku olbaltumvielas un pat māli, kas viss ir pārvērsts tā, lai no tā izveidotu aerosolu. Taču problēma ir tajā, ka sausais šampūns nemaz nav šampūns, to intervijā uzsvēra speciālisti, kuri tika izjautāti par šo tēmu.

Parastais šampūns notīra ādu un matus, jo tā sastāvā ir vielas, kas palīdz noārdīt netīrumu. Sausais šampūns tā nestrādā. Viss, ko tas dara, ir- uzsūc eļļu, kā rezultātā mati neizskatās tik taukaini.

Speciālisti atgādina, ka sausais šampūns ir kosmētikas līdzeklis, kurš noder ekstrēmos gadījumos, kad tiešām kaut kur jādodas, bet matu izmazgāšanai un žāvēšanai nav laika, nevajadzētu to izmatot ļaunprātīgi reizēs, kad vienkārši ir slinkums, jo regulāra šī kosmētikas līdzekļa lietošana nodara lielu kaitējumu galvas ādai un matiem!
Kā arī, ja tu zaudē lielu daudzumu matus, tad noteikti dodies pie dermatologa, lai noskaidrotu, kas par iemeslu šai problēmai!

Leave a Comment