Deviņas frāzes, kuras nekad nesaki savam vīrietim

1. Jā, man bija orgasms (ja tev tas nebija)

Melošana nekad nav laba lieta, kad runa ir par seksuālo intimitāti. Intimitāte nozīmē, ka tu ļauj otram cilvēkam ieraudzīt tavu ievainojamību. Izliekoties, ka tev patīk sekss un tu gūsti orgasmu, tu, iespējams, gribi pasaudzēt vīra jūtas, taču patiesībā tu ar savu melošanu viņu atgrūd. Pastāv liela iespējamība, ka tu viņu nepiemānīsi – jau pats fakts, ka vīrs prasa, vai tev bija orgasms, nozīmē, ka viņam radušās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā. Runājot par šo tēmu, sāc uz pozitīvas nots – paud gandarījumu, ka viņam ir svarīgas tavas sajūtas. Pēcāk pastāsti vīram par lietām, kas tev patīk mīlēšanās procesā, un ko tu vēlētos pamēģināt, lai nākamreiz gūtu lielāku seksuālo baudījumu. Nevaino vīru un akcentē to, kas modina tavu seksualitāti. Diskutējot par to, ko jūs abi nākotnē varētu darīt citādāk, tu saudzēsi vīra jūtas, nemānot viņu.

2. Tu esi tāds pats, kā tavs tēvs

Šāda frāze ir nejauka un noniecinoša – tā var likt tavam vīram domāt, ka viņš, iespējams, sevī iemieso savas ģimenes sliktākās īpašības. Pirms šādi kritiski vārdi nāk pār tavām lūpām, padomā, kāpēc tavs vīrs ir tāds, kāds viņš ir. Iespējams, tavs vīra tēvs nekad neko aiz sevis neaizvāc, tāpēc arī dēlam pielipis paradums atstāt netīros šķīvjus pa visu māju. Tā vietā, lai izteiktu aizvainojošas piezīmes, vērsies pie vīra ar saprātīgu lūgumu – “Mīļais, kad tu būsi apēdis sviestmaizi, aiznes, lūdzu, savu šķīvi uz izlietni”. Šādā veidā tu sasniegsi savus mērķus, neievainojot mīļotā cilvēka jūtas.

3. Kad tu atradīsi jaunu darbu?

Pirmkārt, noskaidro, kāpēc tu tik ļoti vēlies, lai tavs vīrs mainītu darbu. Vai tev nepatīk, ka viņš pārāk daudz strādā? Vai tu domā, ka viņam vajadzētu kāpt augstāk pa karjeras kāpnēm? Vai viņš nenopelna pietiekami daudz naudas? Nesteidzies ar aizvainojošām piezīmēm un padomā pati par sev aktuālajām problēmām. Īpaši pievērs uzmanību tam, lai ar saviem izteikumiem neapšaubītu vīra spējas apgādāt ģimeni. Vīrieša pašvērtējums daļēji balstās uz to, cik labi viņš spēj parūpēties par sievu un bērniem, tāpēc kritika šajā jomā viņam var būt nopietns trieciens. Lai no tā izvairītos, iesaisties regulārās sarunās par savu un vīra darbu, karjeras ambīcijām un ģimenes budžetu. Ja tev raizes sagādā tas, ka vīrs nopelna par maz naudas, pastāsti viņam, kāds ir tavs dzīves stils un kā tu gribētu dzīvot. Izvairies no situācijām, kurās vīram jānostājas aizsargpozīcijās, un tā vietā strādājiet pie tā, lai izveidotu dzīvi, kādu vēlaties abi.

4. Mana māte brīdināja, ka tu tā rīkosies!

Nekad nesaki šādu frāzi savam vīram, jo šādi tu paziņo, ka tev ir sava atbalstītāju “nometne” un tu neesi vīra un jūsu attiecību pusē. Lai gan nekad nevajadzētu ļaut, ka citu viedokļi diktē jūsu attiecības, ja mātes teiktajā ir kāds patiesības grauds, padomā, kā to pavēstīt savam vīram. Iespējams, māte uzskata, ka tavs vīrs ir pārāk skops. Tad pavaicā viņam – “Kāpēc tu dažkārt nevēlies izdot naudu par lietām, kas mums vajadzīgas?”. Šāda frāze var kļūt par aizsākumu diskusijām par naudu, kuras trūkumu tavs vīrs, iespējams, izjutis bērnībā. Galu galā jūs, visticamāk, radīsiet kopīgu risinājumu, kas ļaus tev justies labāk nekā tad, ja būsi uzbrukusi vīram ar aizvainojošām piezīmēm.

5. Atstāj to manā ziņā – izdarīšu pati!

Pirmkārt, ar šādu frāzi tu apšaubi sava vīra vajadzību būt par apgādnieku, atbalstītāju un palīgu jūsu mājsaimniecībā. Otrkārt, jebkuram cilvēkam ir pazemojoši dzirdēt, ka viņa centieni nav pietiekami. Ja tu bieži izteiksi šo frāzi, tavs vīrs var padomāt, ka nekad neko nevar izdarīt tā, lai tu būtu apmierināta. Izvēlies citu stratēģiju. Ja vīrs veic kādu darbu un tu uzskati, kas viņš to dara nepareizi, izvērtē situāciju. Liec aiz auss – tas, ka vīrs dara kaut ko savādāk, nekā darītu tu, nenozīmē, ka viņš kļūdās. Protams, ja ir bažas, ka viņš varētu sevi savainot vai kaut ko sabojāt, laipni viņam norādi uz to. Taču – ja tas ir tikai veids, kādā viņš ievieto netīros traukus mazgājamā mašīnā, kāpēc gan par to dusmoties?

6. Tu vienmēr vai tu nekad…

Šīs divas frāzes nekad nevajadzētu lietot pāru saskarsmē negatīvas tonalitātes dēļ – tās aptur komunikāciju un nostāda otru cilvēku aizsardzības pozīcijās. Ja tu vērsīsies pie vīra ar šādiem vārdiem, viņš jutīsies negodīgi aizskarts un dos prettriecienu, minot visas reizes, kad viņš tev un ģimenei ir palīdzējis. Iespējams, vīrs atstāj instrumentus izmētātus pa garāžas grīdu vai bieži aizmirst ieliet automašīnā degvielu pēc tam, kad ar to braucis. Šādā situācijā pastāsti vīram, ka tu jūties viņa rīcības dēļ. Saki viņam – “Kad tu atgriezies mājās ar tukšu degvielas tvertni, es jūtos tā, it kā tev nerūpētu nākamais cilvēks, kas brauks ar automašīnu” vai arī “Vai tu nevarētu uzpildīt degvielu, kad tvertnē atlicis mazāk par ceturtdaļu?” Lielākā daļa vīriešu ir gatavi darīt visu, kas padara sievieti laimīgu – jautājums ir, kā tu to palūdz.

7. Vai tu tiešām domā, ka šīs bikses izskatās labi?

Vai vēlies norādīt, ka vīrs ir pieņēmies svarā? Tu, iespējams, domā, ka esi smalkā veidā nodevusi savu vēstījumu, taču patiesībā esi izteikusi aizvainojošu piezīmi par vīra izskatu, neizrādot patiesas rūpes par viņa veselību. Tā vietā izsaki komplimentus par vīra izskatu – “Kad tu uzvelc to zilo kreklu, tas akcentē tavas skaistās zilās acis”. Tad pārej pie tēmas par vīra svaru, formulējot savu komentāru tā, lai tas skartu viņa veselību. Saki, piemēram, tā – “Mīļais, ko tu domā par to, ka mēs abi varētu doties vakara pastaigās?” Izvēlies savu kritiku paust maigākā formā – tad tev būs iespēja piedāvāt citus ieteikumus, kas palīdzēs risināt situāciju.

8. Ak vai, mums atkal jātiekas ar to tavu draugu?

Nav nosodāmi, ka tavam vīram ir draugs, kura kompānija tev nepatīk. Nekur nav teikts, ka laulātajiem ir jābūt sajūsmā vienam par otra draugiem. Tomēr ir nepareizi kritizēt savu vīru attiecībā uz draugu izvēli. Labāk būs, ja sacīsi – “Mīļais, es zinu, ka man ne vienmēr patīk darīt tās pašas lietas, ko tev. Kāpēc tu nevarētu kopā ar savu draugu izplānot vīriešu vakaru?” Atceries, ka laulībā nav nosacījuma, ka vīram un sievai viss būtu jādara kopā. Paturi prātā – ja draugs patiešām ir briesmīgi nepatīkams, tavs vīrs to, visticamāk, ar laiku pamanīs pats, savukārt tad, ja tu šķendēsies un pieprasīsi šo draudzību pārtraukt, tas var nenotikt nekad.

9. Lūdzu, pieskati bērnus. Bet nedari tā un nedari šitā…

Šī ir klasiska nervozo jauno māmiņu rīcība. Kad tu esi raižpilna, ir grūti kādam citam uzticēt bērnu kopšanas uzdevumus, lai gan pati vēlies, lai tev vairāk palīdzētu. Tā ir arī attieksme, kas var kļūt par ieradumu, neraugoties uz to, cik ilgi tu esi māmiņa. Tu vari justies aizvainota, jo vīrs tev nepalīdz pieskatīt bērnus, taču tu viņam arī vienmēr nedod šādu iespēju. Galu galā – neviens vīrietis necentīsies kļūt par labāku un palīdzošāku tēvu, ja visas viņa pūles tiks noraidītas. Ja tu radīsi savam vīram priekšstatu, ka viņš nekad neko neizdara pareizi, tavs laulātais draugs var sākt emocionāli attālināties. Tāpēc ļauj tēvam būt tēvam. Uzticies, ka vīrs tikpat labi kā tu zina, kā parūpēties par bērniem – kā viņus pabarot, apģērbt un samīļot – lai arī, iespējams, paveic šo uzdevumus nedaudz savādāk kā tu.

Avots:

aLA

Leave a Comment