Diētas, kuru pamatā ir produkti ar zemu tauku saturu, kombinācijā ar vingrinājumiem, nepalīdz zaudēt lieko svaru

aptaukošanas

Lordu palātas pārstāvis Aiens Makkols brīdinājis ministrus, ka cilvēkiem tiek sniegta nepatiesa informācija par to, ka pret aptaukošanos var cīnīties tikai ar fiziskām aktivitātēm un kaloriju skaitīšanu.

Makkols, Gaja Slim**cas ķirurģijas profesors, apgalvo, ka vienīgais efektīvais veids kā zaudēt svaru ir samazināt to kaloriju daudzumu, kas uzņemts no karbohidrātiem un cukuriem. Šāda informācija nākusi klajā līdz ar tikko publicēto bērnu aptaukošanās stratēģiju, ar kuras palīdzību tiek plānots mazināt neveselīgu dzīvesveidu un uzturu bērnu vidū.

Kritiķi veltījuši skarbus vārdus politiķiem, kuri atmetuši ar roku plāniem piespiest uzņēmumus samazināt cukura daudzumu bērnu pārtikā. Par spīti tam, valdība uzstājīgi apgalvo, ka tās izveidotā stratēģija 10 gadu laikā ļaus strauji samazināt aptaukojušos bērnu un pusaudžu skaitu. Lordu palātas debatē Makkols pauda viedokli, ka politiķi atsakās atzīt to, ka aptaukošanās pamatā ir pārēšanās. Bijušais ēnu Vese***as ministrs apgalvo, ka fizisku aktivitāšu ieteikšana aptaukošanās epidēmijas apkarošanai tik pat kā nelīdzēs, tiek lēsts, ka aptaukošanās ir tik pat kaitīga cilvēku Vese***ai kā 1919. gada gripas epidēmija.

Lordu palātas pārstāvis Makkols skaidro: “Cilvēks var mīt pedāļus pusstundu, bet rezultātā tiks sadedzinātas tikai 200-300 kalorijas. Lai nodzītu pus kilogramu tauku, jānoskrien daudzas jūdzes. Izvirzītas neskaitāmas teorijas, kādēļ cilvēki aptaukojas, bet skaidrs ir viens, ka aptaukoties nav iespējams, ja cilvēks uzņem normālu kaloriju daudzumu.

Nacionālajā Aptaukošanās forumā bezpeļņas Vese***as organizācija “Public Heath Collaboration” pētījuma rezultātā atklāja, ka pamudinot cilvēkus ievērot diētas ar zemu tauku saturu, tās atstāj nelabvēlīgus rezultātus uz vispārējo Vese***as stāvokli. Maijā pētījuma autori paziņoja, ka aptaukošanās epidēmijas pamatā ir mūsdienu sabiedrības apsēstība ar diētām, kuras liek cilvēkiem našķoties starp ēdienreizēm, tieši tas padara cilvēkus resnus.

“Aptaukošanās risks patiesībā samazinās tiem cilvēkiem, kuri uzturā lieto pilnpiena produktus, tādus kā siers, piens un jogurts,” secināts pētījumā. Makkols piemetina, ka taukvielas dod mums sāta sajūtu uz ilgāku laiku.

Gada sākumā, pasaules apmēra pētījumā tika atklāts, ka uz doto brīdi katrs desmitais vīrietis un katra septītā sieviete ir aptaukojusies. Un nākotnē šī situācija tikai pasliktināsies, eksperti prognozē, ka viena piektā daļa pasaules iedzīvotāju būs aptaukojušies jau tuvākās desmitgades laikā. Uztraucošie dati iegūti vispasaules pētījumā, kura ietvaros svērti un mērīti 20 miljoni pieaugušo.

Kopsummā, apaļīgākie cilvēki dzīvo Ķīnā un ASV. Tomēr, ASV ir lielākais smagu aptaukošanās gadījumu skaits visā pasaulē. Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas Nacionālais Vese***as dienests (NVD) laida klajā informāciju, ka aptaukošanās krīzes apkarošana Lielbritānijai izmaksā vairāk nekā Pol***jas un ugunsdzēsības darbinieku algošana. Otrā tipa diabēta slimnieku skaits krasi pieaug, šis stāvoklis liek tērēt vienu desmito daļu NVD resursu. Lordu palāta satraucas par to, ka gadījumā, ja valdība neapzināsies situācijas nopietnību, NVD var nonākt bankrota priekšā.

Leave a Comment