2. Izvēlies pareizo ūdeni
Kafijas garšu ietekmē ne vien pati kafija, bet arī ūdens, kurā tā tiek pagatavota. Tam ir jābūt ar zemu dzelzs sastāvu, neitrālu PH līmeni un sabalansētu minerālu sastāvu. Vislabāk pagatavošanai izmantoto filtrētu krāna ūdeni vai attīrītu ūdeni no pudelēm. Ūdens temperatūrai jābūt robežā no 92 līdz 96 grādiem pēc Celsija. Ja temperatūra būs virs 96 grādiem, kafijai parādīsies rūgtena piegarša. Bet, ja ūdens temperatūra būs zemāka par 92 grādiem, kafija neatklās visu savu aromātu. Tiem, kam mājās nav pieejams ēdiena termometrs, pirms apliet kafiju ar verdošu ūdeni, ieteicams divas minūtes ļaut ūdenim atdzist.
Lasi vēl: Kas ir veselīgāk – zaļā tēja vai kafija?
3. Izmanto tikai tīrus rīkus
Kafijas pagatavošanā izmantotajiem rīkiem ir jābūt tīriem, jo kafija ļoti viegli uzsūc mitrumu. Ja kafijas un tējas pagatavošanai izmantojat vienu un to pašu franču presi, tā pēc katras lietošanas reizes ir kārtīgi jāizmazgā, pretējā gadījumā var tikt bojāta kafijas unikālā garša. Tāpat viena no būtiskākajām lietām, kas ietekmē dzēriena garšu un aromātu, ir ekstrakcijas laiks jeb tas, cik ilgi kafija saskaras ar ūdeni. Piemēram, espreso pagatavošanas aparātā tās ir aptuveni 25 sekundes, jo ūdens tiek padots zem liela spiediena. Savukārt mājas apstākļos, izmantojot franču presi, tam nevajadzētu būt ilgākam par 4 – 5 minūtēm, jo tad var rasties nepatīkama pēcgarša.
Avots: