Emocionāli attīstīts vīrs – nākošais evolūcijas pakāpiens

Mīlestības koeficients

Par to, cik ātri mirst mīlestība laulībā, kur abi laulātie ir emocionāli kurli un elementāri nesaprot partnera vajadzības, ne tikai izdomā anekdotēs: daudzi no mums, diemžēl, ar personīgo piemēru parāda cik smacīgi kļūst mājā, kurā viens otru nedzird. Pusgads pēc kāzām – un lūk jau vīram un sievai  nav par ko parunāt, sievai pietrūkst apskāvieni un atbalsts, vīram- miers un atbalsts, viņa apvainojas, viņš aizvien vēlāk pārrodas mājās- tur, kur apvainojas un zāģē. Gads-divi un šķiršanās.

Kaut kā nav jautri, ne tā? It īpaši, ja apzinās, ka vēsture viņiem neko neiemācīs un nākošās laulības tāpat beigsies ar šķiršanos, ja jauno laulāto EI arī nebūs augsts.

Bieži ignorē savas otrās pusītes emocionālās vajadzības, diemžēl, vīri, jo tieši viņi visbiežāk pieprasa lai viņus liek mierā ar kaprīzēm, teļa maigumiem un tamlīdzīgām muļķībām. Džons Gottmans, laulību konsultants un grāmatas “7 veiksmīgas laulības principi” autors, tā arī raksta: “Emocionāli attīstīts vīrs- nākošais sabiedrības evolūcijas pakāpiens”.

Tad ko darīt, lai kļūtu uzmanīgākam viens otram un padarīt savu laulību patiesi laimīgu?

Amerikāņu psihologs Endrijs Veinzingers piedāvā divas iespējas.

Barojieties pareizi

Nē, runa nav par ēdienu! Saprotiet, kas laulībā jums pietrūkst -un pēc kā alkst partneris.  Lai laulība būtu laimīga, abiem partneriem jājūt, ka aug, attīstās pateicoties šīm attiecībām- un gatavi virzīties tālāk. Ja tas nenotiek, vēlme būt kopā pazūd pati par sevi, jūs vairs nekas nemotivē. Un tad laiks veikt vingrinājumu.

Vispirms jāsaprot, kas jūs emocionāli uzbaro, no kā jūs uzplaukstat. Pēc tam jānoskaidro, kas baro partneri: galu galā , kad jūs satikāties, jums abiem bija kaut kas, kas bija atbilstošs jūsu emocionālajām vajadzībām.

Sastādiet sarakstu ar lietām, kas jūs iedvesmo. Pēc tam uzrakstiet, kas, pēc jūsu domām, emocionāli baro partneri. Pajautājiet viņai/viņam izdarīt to pašu.

Apmainieties ar sarakstiem un kopā tos izanalizējiet- kas sakrīt, liekas negaidīts, iepriecina? Pēc tā jūs kopīgi varēsiet nolemt, kas mainījies jūsu attiecībās, lai atkal sāktu gūt no tām prieku.

Vadiet emocijas

Emocionāli attīstīts cilvēks saprot: emocijas ir lipīgas. Labi, kad partneris izjūt patīkamas sajūtas- prieku, pārliecību pār sevi, lepnumu par panākumiem.  Bet ja tas ir naids, kairinājums, atsvešināšanās, skumjas? Mēs ķeram tos kā vīrusu un, ja emocionālā intelekta trūkst, pat nesaprotam, no kā gan mums ir tik slikti.

Cilvēks ar augstu EI nav tāds: lieliski saprotot, ka ciešanu iemesls ir partnera pārdzīvojumos, viņš spēj neiekrist izmisuma bedrē un atturēt no kritiena tuvinieku.

Saglabājot mieru, viņš pasargā savu ģimeni no nepatīkamu emociju postošās darbības, pateicoties viņam viss ātrāk normalizējas.

Lai iemācītos to darīt, dakteris Veinzingers piedāvā divu mēnešu garumā ikdienas veltīt laiku relaksējošām praksēm- piemēram, meditācijai.

Diez vai jums noderēs šis padoms- mūsu valstī tik ļoti netic meditācijai, lai ar to aizvietotu ikdienas televizora skatīšanos, lai gan velti.

Bez tam, ja sapratīsiet, ka emocijas ir lipīgas, bet tām var turēties pretī- jau labāk. Nu un tomēr biežāk pastaigājaties svaigā gaisā, tur ir labi.

 

Avots: gazeta.ru 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sākums jaunai dzīvei jau šogad: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    (instrukcija un apraksts mājaslapā) Tavs pirmais online nopelnītais tūkstotis eiro vēl nekad nav bijis tik tuvu. Tas jau burtiski elpo pakausī. Pagriezies, satver to un praktiski momentāli pārsūti uz savu bankas kontu. To var atkārtot kaut ik nedēļu. Tas pat mēdz radīt dīvainu satraukumu – jo tā ir ātra, matemātiskajā statistikā un kombinatorikā balstīta, tāpēc nekļūdīga stratēģija naudas pelnīšanai tiešsaistē – dalība loterijas sindikātā, ko esmu izveidojis īpaši Latvijas cilvēkiem. Ienāc, paņem Laimīgo Lozi un pārvērt savu dzīvi sapnī!

Leave a Comment