Firmas recepte visgaršīgākajai cūkas krūtiņai – aromātiska, zeltaina un kraukšķīga!

k-tulks firmas ecepte 2

Krūtiņa, kasmarinēta sīpolu mizās

SASTĀVDAĻAS

  • 1 kg krūtiņas (vai cauraudze)
  • 3 – 5 ķiploka daiviņas
  • pipari, hmeļi-suneļi garšviela, karijs pēc garšas

SĀLĪJUMA SASTĀVDAĻAS

  • 2 – 3 saujas sīpolu mizas
  • 1 l ūdens
  • 150 g sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 – 2 lauru lapas
  • 5 piparu graudiņi

PAGATAVOŠANA

  1. Sīpolu mizas pirms lietošanas nomazgājiet. Krūtiņu varat atstāt veselu vai arī sagriezt nelielos gabalos (tādā veidā tie labāk iesālīsies).
  2. Sīplolu mizas aplejiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un cukuru, lauru lapas, piparus, pagaidiet, līdz tas viss sāk vārīties.
  3. Ielieciet gaļu novārījumā un uz vidējas uguns 30 minūtes turpiniet to vārīt. Noslēdziet uguni, bet atstājiet gaļu ūdenī, līdz tā pilnībā atdziest.
  4. Izvelciet krūtiņu, attīriet to no pielipušajām mizām, uzlieciet uz dēlīša un nosusiniet ar papīra dvieli.
  5. Notīrītās ķiploku daiviņas izlaidiet caur ķiploku spiedi, samaisiet ar pipariem un citām garšvielām un ieberzējiet ar šo maisījumu gaļas gabalu/-us.
  6. Katru gabalu ietiniet pergamentā un ielieciet ledusskapī. Atstājiet to uz pāris minūtēm vai stundu, bet vislabāk – uz visu nakti. Tad varat nogaršot!

Sagatavoto krūtiņu lieliski var uzglabāt ledusskapī, lielas rezerves var turēt arī saldētavā, ja tās ir hermētiski iepakotas.

Pastāstiet par šo recepti arī citiem! Noteikti ir vērts pamēģināt.

Leave a Comment