Fui! 10 vietas tavā mājā, kuras jāšrubē cītīgāk nekā tualeti

Virtuves izlietne

Tā kā virtuves izlietne gandrīz vienmēr ir slapja un mitra, pie tam tajā ir gana daudz ēdiena daļiņu, tā sniedz lielisku dzīvošanas un augšanas vidi baktērijām, piemēram, salmonellai un zarnu nūjiņām. Tajā varētu būt vairāk baktēriju nekā tualetes podā pēc ūdens nolaišanas.

Pārliecinies, ka tīri savu virtuves izlietni, tostarp krāna rokturus ar dezinficējošu līdzekli, kas paredzēts regulārai virtuves tīrīšanai.

Mazgājamie sūkļi un lupatas

Vienas no riebīgākajām lietām tavā mājā, visticamāk, ir trauku sūkļi un lupatas, kuras izmanto trauku un katlu mazgāšanai.
Vai nav trakums, ka šīs lietas uztur visvairāk zarnu nūjiņu un citas fekālijās bāzētas baktērijas daudzās mājās?

Tā kā šie “instrumenti” gandrīz vienmēr ir slapji un satur ēdiena daļiņas, tāpat kā virtuves izlietne, tā ir lieliski piemērota vide baktērijām. Ko mēs varam darīt, lai to novērstu? Katru dienu ieliec sūkļus mikroviļņu krāsnī uz divām minūtēm uz augstu temperatūru vai arī ieliec tās trauku mazgātājā. Pārliecinies, ka maini virtuves švammes katru mēnesi un regulāri maini arī virtuves dvieļus!

Virtuves dēlīši

Svarīgs noteikums, izmantojot griešanas dēlīšus, ir vai nu nodalīt dēlīšus dažādiem ēdiena veidiem, vai ievērot piesardzību, griežot vairākus ēdiena veidus uz viena un tā paša dēlīša.

Baktērijas, piemēram, salmonella, zarnu nūjiņas un stafilokoki, bieži vien tiek pārnesti ar netīriem griešanas dēlīšiem.

Plastmasas griešanas dēlīšus itin viegli var nomazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Tomēr, kad tas nolietojas, tajā var saviesties grūti iznīdējamas baktērijas. Nolietotus dēlīšus vienmēr vajadzētu aizvietot.

Vienmēr nomazgā dēlīšus ar ziepēm un ūdeni un noslauki tos ar sausu drānu.

Alternatīva ir ierīvēt dēlīti ar košera sāli un pēc tam ar balto etiķi vai citrona sulu nepatīkamu aromātu novēršanai.

Ledusskapis

Saistībā ar ēdiena uzglabāšanu galvenais princips ir turēt visus jēlos, svaigos ēdienus noliktus vistālāk no visa apakšējajā nodalījumā.

Centies visu turēt aizvērtā iepakojumā vai konteinerī. Kondensātam tekot no augšējiem plauktiem, uz apakšējajiem plauktiņiem mēdz būt visvairāk baktēriju.

Vannas krānu rokturi

Krāni un it īpaši rokturi ir visaiztiktākā vieta vannas istabā. Pirms roku mazgāšanas mēs aiztiekam rokturus, un tie kļūst par vairošanās vietu baktērijām. Šo problēmu var viegli atrisināt, ikdienā tīrot rokturus ar antibakteriālu tīrīšanas līdzekli vai dezinficējošām lupatām.

Vannas paklājiņš

Vēl viens kritisks “apvidus” vannas istabā ir gumijotais vannas paklājiņš. Tie ir slapji un parasti atrodas tumšā vietā vannas istabā, tādējādi nodrošinot ideālu vidi baktērijām.

Tāpēc tās ir vienas no visnetīrākajām lietām tavā mājā. Pārliecinies, ka izžāvē to, cik vien iespējams, un regulāri to tīri.

Plīts rokturi

Plīts rokturi bieži vien tiek izlaisti tīrīšanas procesā. Mēs koncentrējamies uz lielajām lietām, piemēram, plīts augšējo virsmu, bet ne tik ļoti uz mazajām. Svarīgi tīrīt tos regulāri ar lupatiņu un antibakteriālu tīrīšanas līdzekli vai, vēl labāk, ja tos ir iespējams noņemt. Pārbaudi lietotāja rokasgrāmatu, vai tas ir iespējams vai nē un tīri tos regulāri.

Vanna

Tagad jau mēs zinām, ka jebkura mitra vieta ir lieliska vairošanās vieta baktērijām, sēnītēm un pelējumam, tāpēc nav brīnums, ka vanna ir viena no netīrākajām vietām mājās. Kad tu skalojies, baktērijas no tava ķermeņa pielīp vannas malām.

Lasi vēl: Kā viegli atbrīvoties no cepeškrāsns netīrumiem. Vīramātes padoms!

Ir viegls veids, kā no šīm baktērijām atbrīvoties. Vienkārši izžāvē vannu pēc katras lietošanas un izsmidzini to ar produktu, kas satur vismaz 3% ūdeņraža pārskābes.

Zobu birstītes turētājs

Tici vai nē, tavs zobu birstīšu turētājs ir viena no netīrākajām vietām tavā mājā. Neskaitot aplikumu un baktērijas, kuras mēs nomazgājam no zobiem, citas baktērijas pieķeras turētājam un pašām zobu birstītēm, jo mēs mēdzam tās atstāt uz izlietnes malas. Laba ideja ir izmantot plastmasas ietvaru, lai pasargātu birstīti no baktērijām. Ieliec savu zobubirstītes turētāju izlietnē vismaz reizi nedēļā, lai nogalinātu baktērijas. Izvēlies atbilstošus materiālus, piemēram, nerūsējošo tēraudu vai plastmasu nevis bambusu vai citus materiālus.

Virtuves galds

Varbūt virtuves galds tev izskatās tīrs, bet vīrusi un baktērijas ir neredzamas cilvēka acij, tāpēc tu nevari būt drošs, vai tas patiesi tā ir. Virsmas netīrākā vieta ir izlietnes tuvumā, jo mēs mēdzam tās tīrīt ar švammēm, kas, ļoti iespējams, satur zarnu nūjiņas un citas baktērijas.

Pārliecinies, ka šīs virsmas apstrādā ar antibakteriālu tīrīšanas līdzekli vai arī apstrādā ar vienādās attiecībās esošu siltu ūdeni un balto etiķi un noslauki ar sausu, mīkstu lupatu.

Avots:

Leave a Comment