Gurķi un tomāti
Šie ir nesavienojami produkti, jo tie mūsu organismā uzsūcas atšķirīgi. Kad kuņģī izdalās skābe, lai pārstrādātu gurķus, tomāti gaida savu kārtu un sāk briest.
Augļi pēc ēšanas
Augļi mūsu organismā pārstrādājas ļoti ātri, tāpēc tiem nekādā gadījumā nevar likt ilgi aizturēties kuņģī. Ja Tu pēc sātīgām vakariņām apēdīsi kādu gardu augli, rūgšanas process būs neizbēgams.
Lazanja vai karsta sviestmaize ar sieru
Lai sagremotu olbaltumvielas un cieti ir vajadzīgi dažādi kuņģa skābes līmeņi. Kuņģis pirmās sagremos olbaltumvielas, bet cietei būs jāgaida sava kārta. Nepārstrādāta ciete sāk rūgt un pēc tam sadalās.
Siers un gaļas omlete
Nedrīkst vienā ēdienā apvienot tādu olbaltumvielu daudzumu.
Auzu pārslu putra ar pienu un apelsīnu sulu
Apelsīnu sulas skābums traucē fermentam, kurš atbild par cietes pārstrādi, tāpat arī skābie augļi var pārvērst pienu gļotainā vielā.
Pupas un siers
Šis abu produktu sajaukums garantēti novedīs pie vēdera uzpūšanās.
Melone un gaļa
Meloni vislabāk ir lietot atsevišķi no jebkādiem citiem produktiem.
Banāni un piens
Gardo banānu kokteiļu cienītājiem būtu vērts zināt to, ka šis sajaukums noteikti nav labvēlīgs mūsu organismam. Lai paātrinātu gremošanas procesu, kokteilim vajadzētu pievienot kardamonu vai maltu muskatriekstu.
Lasi arī: Četrdesmit Vangas pravietojumi pēc dzimšanas gada un mēneša. Unikāla tabula!
Jogurts un augļi
Jebkuru piena produktu apvienošana ar augļiem palēnina gremošanas procesus, noved pie zarnu floras izmaiņām un atbrīvo toksīnus.
Kad rakstīja Ajūrvēdu, indusi tomātus un kartupeļus nemaz nepazina. Tātad, no kurienes senās gudrības būtu gan pasmeltas?