Harmonisku attiecību noslēpums

Runā, runāt un vēlreiz- runāt

Funkcionējošām attiecībām ļoti būtiska ir komunikācija: jo vairāk sarunāsieties viens ar otru, jo labāk. Tomēr fakts, ka vispār sarunājaties ar partneri ir mazāk svarīgs- galvenais ir tas, par ko jūs sarunājaties,- tātad sarunas saturs par jūsu attiecībās nozīmīgiem tematiem. Tukšas sarunas par nebūtiskām lietām tikai tāpēc, lai novērstos no svarīgu jautājumu pārrunāšanas, nav pareizais veids, kā risināt problēmas.

Būt godīgiem pret sevi un otru

Tātad sarunas vajadzīgas, bet tikai tad, ja tās notiek, pēc iespējas atklāti un godīgi,- ja būsiet pats godīgs, var cerēt arī uz tādu pašu attieksmi no otra. Godīgums attiecībās nerodas uz vietas un mirklī- tas ir atkarīgs no tā, kā esat attīstījuši un veidojuši savas attiecības jau no paša sākuma.

Risināt problēmas, tiklīdz tās parādās

Drošības sajūta un savstarpējā viedokļu uzklausīšana, otra pieņemšana pēc būtības ir priekšnosacījums labām un veselīgām attiecībām. Lai radītu drošu vidi, ļoti svarīgi ir, lai abi partneri nepraktizētu nerunāšanu, svarīgu, pat nepatīkamu jautājumu ignorēšanu. Drošās un atklātās partnerattiecībās cilvēkiem nav jātur domas pie sevis, bet atklāti un brīvi tās jāizsaka.

Neveidot pārāk ciešas attiecības

Pārāk ciešās attiecībās, kurās tiek izslēgta personiskās telpas iespēja, dzīve nolemta psiholoģiskai šaurībai, tāpēc laimīga dzīve nākotnē nav gaidāma.

Ir svarīgi saprast, ka veiksmīgas attiecības ir tādas, kurās abiem partneriem ļaut būt individualitātēm, kas spēj attīstīt sevi un pilnveidot neatkarīgi no otra, tajā pašā laikā ņemot vērā arī otra cilvēka personiskās attīstības procesu un tajā radušās viņa vajadzības.

Avots: 

zvaigžņu tulks

Leave a Comment