Hroniskais nogurums: kā ar to efektīvi cīnīties

Ir vērts uzreiz pateikt, ka jums ir nepieciešams pasākumu kopums, nevis tikai viens no tālāk aprakstītajiem. Labā ziņa ir tā, ka jums nav pilnībā jāpārtrauc darbs un jāizmanto beztermiņa atvaļinājums.

Pārtrauciet vairākuzdevumu veikšanu. Šis ir vissvarīgākais noteikums jūsu panākumiem cīņā pret ļoti spēcīgu un pastāvīgu nogurumu, kā arī visas iepriekš aprakstītās sekas. Pārtrauciet uzņemties miljonu lietu vienlaikus. Katrai dienai jābūt ieplānotai, un lietas nedrīkst būt pārāk sarežģītas vai daudz. Veiciet vienu lietu vienlaikus, lai pārāk nesatraukties un palielinātu produktivitāti prioritārajās jomās.

Biežāk esi dabā. Vides problēmas ir iemesls, kāpēc mūsdienu pasaulē cilvēki arvien biežāk izdeg. Hronisks nogurums kļūst par arvien bīstamāku un plaši izplatītu problēmu, kuru vairs nevar ignorēt. Lai samazinātu smaga un pastāvīga noguruma iespējamību, jums vienkārši nepieciešams biežāk atrasties dabā. Dodieties uz laukiem, dodieties pārgājienā. Brauciet ārpus pilsētas ar velosipēdu.

Atpūties pareizi. Ja strādājat piesmakušā birojā, nesēdiet mājās nedēļas nogalēs. Ja jūs daudz sazināties ar cilvēkiem, pavadiet laiku vienatnē vai kopā ar ģimeni. Ja darba dienu pavadāt vienatnē, nedēļas nogalē tērzējiet ar draugiem. Darba dienas laikā atpūtieties – periodiski ieturiet piecu minūšu pārtraukumus, lai mainītu vidi un iztīrītu prātu. Tā nav panaceja, taču tā ievērojami atvieglo dzīvi tiem, kuri ir ļoti noguruši un daudz strādā.

Lasi arī: Dzīvs pierādījums tam, ka lēts remonts var izskatīties lieliski.

Lasi arī: No rīta guļot gultā, izstiepiet šo muskuli, sajutīsiet, kā tevī atgriežas jaunība un skaistums

Ēd pareizi. Pareizs uzturs ir fiziskās un emocionālās veselības atslēga. Ja nevēlaties ēst veselīgi, tad vismaz mēģiniet nekaitēt sev ar otršķirīgu ēdienu, ātrās uzkodas un daudz sāļu un saldu ēdienu. Mēģiniet ēst kaut ko vairāk vai mazāk dabisku.

Savlaicīgi ārstējiet slimības. Daudzi cilvēki nepievērš uzmanību savām fiziskajām un garīgajām slimībām, tāpēc laika gaitā tās tikai pasliktinās. Piemēram, mēs varam runāt par depresiju. Jebkuras neizārstētas slimības ar katru dienu kļūst arvien bīstamākas, jo rodas jaunas kaites. Tas izraisa ievērojamu dzīves kvalitātes un produktivitātes pazemināšanos, paaugstinātu nogurumu un nervozitāti, kā arī trauksmi.

Leave a Comment