Šokolāde, vīns un ass ēdiens – ideāla diēta ilgdzīvotājiem!

Šampanietis uzlabo atmiņu

Pēc Rīdingas Universitātē veikt pētījuma datiem, viena līdz trīs glāzes šampanieša nedēļā palīdz uzlabot atmiņu (cilvēkiem, kuri ir vecāki par 40 gadiem). Zinātniskos nolūkos pelēm tika dotas nelielas devas šampanieša. Pēcāk zinātnieki ievietoja peles labirintā, kur tās varēja atrast vairāk ēdiena.

Tām pelēm, kurām netika dots šampanietis, tikai 50% gadījumu izdevās atrast ēdienu, bet tām, kurām tika dots šampanietis, tas izdevās 70% gadījumu. Pēc sešām nedēļām, kad tiek patērēts šampanietis, zinātnieki atklāja, ka īstermiņa atmiņu uzlabojošie proteīni peļu smadzenēs ir divkāršojušies, uzlabojot koncentrēšanās spējas.

Asi ēdieni samazina risku saslimt ar vēzi

Ja tev garšo čili pipari un asi ēdieni, tad tev veicas. Ķīnā veikta pētījuma laikā tika atklāts, ka cilvēkiem, kuri ēd asus ēdienus sešas vai septiņas reizes nedēļā, ir krietni zemāks risks saslimt ar vēzi vai sirds slimībām. Kapsaicīns (čili pipara sastāvdaļa) bieži tiek izmantots kā atsāpināšanas līdzeklis, kas paaugstina temperatūru kuņģī, palīdz cīnīties ar infekcijas slimībām, stimulē plaušas, nieres un sirdi.

Vidusjūras ēdieni samazina risku saslimt ar Alcheimera slimību.

Vidusjūras diēta ir bagāta ar dārzeņiem, zivīm un veselīgajiem taukiem, ir zinātniski pierādīts, ka tā samazina risku saslimt ar Alcheimera slimību un krūts vēzi. Tā krietni samazina arī sirds slimību iespējamību.

Sarkanvīns nāk par labu sirds Vese***ai

Sarkanvīns labvēlīgi ietekmē daudzas mūsu ķermeņa sistēmas, sarkanvīns satur antioksidantus, kuri samazina sirds slimību risku, jo samazina slikta holesterola daudzumu. Vīns ir sirdij draudzīgs produkts.

Šokolāde uzlabo kognitīvās funkcijas

Žurnālā “Apetīte” publicēts pētījums, kura laikā zinātnieki atklāja, ka regulāri uzturā lietojot šokolādi, tā palīdz uzlabot kognitīvās spējas.

Avots: yourtango.com

Leave a Comment