Ievēro šos noteikumus un dzīvo ilgāk!

1. Ēd sušī!

Japānietēm ir ilgākais mūža garums, un eksperti tic, ka tas varētu būt saistīts ar viņu ēšanas paradumiem. Pluss – ja tavā organismā būs lielāks omega-3 taukskābju līmenis (atrodams zivīs), tas samazinās risku saslimt ar kādu nāvējošu slimību.

2. Šokolāde!

It kā tevi būtu jāpiespiež to darīt, ne? Ir pierādīts, ka tumšās šokolādes ēšana (protams, ar mēru) tiek asociēta ir zemāku risku saslimt ar sirdskaitēm.

3. Esi laimīga!

Laimīgi cilvēki vienkārši dzīvo ilgāk! Tas nav tikai optimisms: laimīgiem cilvēkiem ir zemāks kortizola līmenis- stresa hormons, kas samazina As**sspiedienu. Zemāks As**sspiediens samazina risku saslimt ar sirds un As**svadu slimībām, piemēram, sirdstrieku.

4. Rieksti!

Cilvēki, kuri ēd riekstus, samazina risku saslimt ar sirds slimībām, vēzi, plaušu slimībām un citām biedējošām slimībām.

5. Pārtrauc smēķēt!

Ir miljoniem iemeslu smēķēšanas pārtraukšanai, bet, ja tev šķiet, ka tev jau ir par vēlu atmest, jo kaitējums jau ir nodarīts, atceries, ka sievietes, kuras atmet smēķēšanu pirms 40 gadu vecuma sasniegšanas, dzīvo desmit gadus ilgāk nekā tās, kuras pārtrauc smēķēt vēlāk.

6. Piecelies!

Sēdēšana darbā pie datora ekrāna katru dienu ir laba tavam bankas kontam, bet ne Vese***ai. Ir pierādīts, ka sievietēm, kuras dienā sēž vairāk nekā 6 stundas, pastāv 40% lielāks risks nomirt no jebkādām slimībām, nekā sievietēm, kuras sēž tikai aptuveni 3 stundas. Tādēļ ziņo savam bosam par to galdu, pie kura var stāvēt!

7. Iedzer glāzi vīna

Jā, tikai vienu. Lai sieviete saglabātu labu veselību, norma ir vienas alkohola glāzes iedzeršana dienā – un jā, ne vairāk!

8. Kusties!

Treniņš uztur tevi labā formā, dod tev enerģiju, atbrīvo endorfīnus – labumi tikai arvien pieaug. Aktīvs dzīvesveids tiek asociēts ar ilgāku mūža garumu!

Leave a Comment