6 iemesli, kāpēc “tur lejā” smaržo ne pārāk labi

 

1. Smarža ir atkarīga no tā, ko tu ēd

Elpa nav vienīgais, ko ietekmē ķiploki vai stipra kafija – aromātiski ēdieni var izmainīt arī vaginālo smaržu, kad tie tiek izvadīti no organisma. Tas nenozīmē, ka tev jāpārstāj ēst iecienītākie ēdieni, bet pietiks ar to, ka dzersi daudz šķidruma. Baltimoras ginekoloģijas institūta pārstāve Dr. Kristīna O. Konora norāda, ka arī aktīva dzīvesveida piekritējas var ātrāk atbrīvoties no specifiskā aromāta, dzerot daudz šķidruma.

2. Aromāts var pastiprināties pēc fiziskās slodzes

Ja salīdzina intīmās vietas ar padusēm, abās vietās pēc intensīva kardio treniņa nebūs īpaši patīkams aromāts. O. Konora uzskata, ka tie labumi, ko sniedz fiziskās aktivitātes, atsver īslaicīgu nepatīkamo aromātu. Tas nav nekas tāds, ko nevarētu atrisināt vienkārši ieejot dušā.

3. Nepareiza apakšveļas izvēle

Sintētiskie materiāli aiztur mitrumu, un tāpēc aromāts var kļūt izteiktāks. Izvēlies apakšveļu no tāda elpojoša auduma, piemēram, no kokvilnas. Līdzīgi kā ar sporta apģērbu, tas palīdzēs ātrāk uzsūkt mitrumu. Jo vairāk audums elpo, jo mazāka iespējamība, ka radīsies nepatīkams aromāts. O. Konora norāda, ka var arī iet gulēt ar apakšveļu, tikai jāievēro tas pats princips.

4. Tu esi aizmirsusi izņemt tamponu

Ja mēnešreizes ir vieglas un tampons pilda savu funkciju, tad par to var arī aizmirst. Galu galā tāds jau ir tamponu mērķis – nemanīt, ka tas tur ir. Sliktākajā gadījumā tas var novest pie ļoti retas, bet potenciāli nāvējošas Sli**bas – toksiskā šoka sindroma. Ja tev ir vēl kāds no simptomiem – reibonis, nelabums vai caureja – tad izņem tamponu un dodies pie ārsta. Visticamāk tampona dēļ būs sakrājušās baktērijas, kas arī rada nepatīkamo aromātu. Ja mēnešreizes beidzās jau pagājušajā nedēļā, tad tas varbūt ir iemesls. O. Konora norāda, ka vislabāk to var pārbaudīt ar pirkstu un mēģināt sajust, vai tas pret kaut ko atduras. Ja neesi pārliecināta, tad labāk uztici to ārstam. Galvenais, nevajag uztraukties, jo ārsts noteikti to ir redzējis jau agrāk un tevi nenosodīs. Kad tampons būs izņemts, tad visam vajadzētu atgriezties normālās sliedēs.

5. Tu mēģini to nomaskēt

Ja arī tu jūti savu dabisko aromātu, neviens cits to visticamāk nejūt. Mēģinot to nomaskēt ar izsmidzināmajām smaržām vai dezodorantu, tu visu padari tikai sliktāku. O. Konora skaidro, ka mēs esam pieradušas nomaskēt nepatīkamo aromātu padusēs, lietojot dezodorantu. Ja āda uz padusēm ir diezgan elastīga, tad ap intīmo zonu tā ir ļoti jūtīga. Tāpēc smaržīgi izsmidzināmie līdzekļi var radīt kairinājumu un no tiem vajadzētu izvairīties. Sievišķīgajai higiēnai pilnīgi pietiek ar dušu un maigām ziepēm.

6. Tev ir infekcija

Sliktākajā gadījumā nepatīkamais aromāts var būt infekcijas Sli**bas pazīme, taču šādos gadījumos tas parasti nav vienīgais simptoms. Tāpēc pajautā sev, vai neesi pamanījusi vēl kaut ko. Visbiežākais bakteriālās vaginozes simptoms ir pastiprināti izdalījumi, kas var būt citā krāsā, kā arī rada niezi un kairinājumu.  Iegurņa iekaisuma Sli**bas gadījumā parādās sāpes iegurņa rajonā. Ja pamani kādu no šiem simptomiem, vērsies pie ārsta.

Svarīgākais šajā visā ir tas, ka par vaginālo aromātu nevajadzētu uztraukties, ja vien no tā var atbrīvoties ar dušas palīdzību. Ja aromāts paliek arī pēc mazgāšanās, tad vajadzētu aiziet pie ārsta, kurš pārbaudīs, vai tā nav kāda infekcijas Sli**ba.

Leave a Comment