Lai atrisinātu nepatīkami smakojošo gāzu veidošanās pamatnosacījumus, zinātnieki eksperimentēja, sajaucot fekālijas ar dažādām barības vielām, tādējādi noskaidrojot, kā izveidojas pretīgās smakas.
Pētījuma rezultātā tika atklāts, ka vēdera gāzes smird tādēļ, ka kuņģī nonākošajā gaļā, piena produktos un cita veida olbaltumvielās ir cistenīns, kas izraisa smaku.
Zinātnieki bažījas, ka tieši no šādas diētas lielākā daļa cilvēku pārtiek svētku laikā.
Cisteīns liek septiņkārtīgi palielinātājs kuņģī izdalītā ūdeņraža sulfīda daudzumam. Tieši šī gāze padara gāzveida izdalījumus tik smakojošus.
Ja vēlies ar to cīnīties, tas darāms šādi!
Lai arī šie ieteikumi neliks vēdera izdalītajām gāzēm smaržot pēc rožlapiņām, tie krietni palīdzēs samazināt šķebinošo smaku.
Lasi vēl: Sāp vēders? Lūk, ko šādos gadījumos jāēd!
Kopā ar savu zinātnieku komandu Ču Jao Melburnas Universitātē Austrālijā atklāja, ka cieti saturoši ēdieni ir līdz pat 75% rezistenti pret ūdeņraža sulfīdu.
Šie ir uzturā lietojamie pārtikas produkti:
Kartupeļi;
Banāni;
Pākšaugi;
Graudaugi;
Artišoki;
Sparģeļi.
Ču piemetina:
Tas izskaidro, kādēļ bodībilderiem, kuri ikdienā uzturā lieto lielu daudzumu olbaltumvielu, ir tik nepatīkami smakojošas vēdera gāzes.”
Pētījuma rezultāti prezentēti gastroenteroloģijas
Avots: mirror.co.uk
Vari ticēt horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?