Ir pienācis laiks lasīt ziedus no zemenēm. Šī procedūra ir obligāta – raža ievērojami palielināsies un jūs saņemsiet skaistas lielas ogas

Zemeņu sezona dārzos ir sākusies, un, lai nodrošinātu bagātīgu un veselīgu ražu, nepieciešami atbilstoši aprūpes pasākumi.

Dārzkopības eksperts dalījās ar saviem padomiem par to, kā rūpēties par zemenēm jūnijā, lai iegūtu labākos rezultātus.

Obligātās procedūras ar zemenēm jūnijā

1. Žāvētu Ziedu Noņemšana

Iemesls: Žāvēti ziedi var būt smecernieka darba “augļi”. Kaitēkļu mātītes tajos varēja dēt olas, un, ja šādus ziedus atstāj, smeceris izplatīsies tālāk.

Darbība: Visi bojātie ziedi ir jānoņem un jāsadedzina, lai apturētu kaitēkļu izplatību.

2. Barošana

Ieguvums: Lejot ogas, zemenēm nepieciešams kālija-fosfora mēslojums, kas ir atbildīgs par ogu ražu un saldumu.

Ieteicamās iespējas:

Pelnu Infūzija: 1 glāze uz 10 litriem ūdens.

Kālija Monofosfāts: 1 ēdamkarote uz 10 litriem ūdens.

Rauga Barošana: 100 grami sausā rauga uz 5 litriem ūdens, izšķīdināt un ļaut nedaudz ievilkties, pēc tam atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1:10 un laistīt krūmus. Šis šķīdums palīdzēs iegūt lielākas un sulīgākas ogas.

3. Mulčēšana

Ieguvums: Procedūra palīdz saglabāt mitrumu augsnē un nodrošina, ka augļi būs tīri un bez gliemežiem.

Ieteicamie materiāli:

Svaiga zāle

Salmi

Lasi vēl: Šķipsniņa spainī – un gurķi ir pilnībā piepildīti ar sievišķajiem ziediem: ir tikai daži tukši vīrišķie ziedi, un krūmi nes augļus skrējienā

Zāģu skaidas

Mulčēšana arī palīdzēs novērst nezāļu augšanu un uzturēt augsni mitru.

Papildu padomi zemeņu kopšanai

1. Apūdeņošana

Regulāra un vienmērīga laistīšana ir būtiska, īpaši sausos periodos. Vislabāk laistīt no rīta vai vēlu vakarā, lai mazinātu iztvaikošanu.

2. Kaitēkļu kontrole

Papildus žāvētu ziedu noņemšanai, ieteicams regulāri pārbaudīt zemeņu krūmus un laikus rīkoties pret kaitēkļiem ar bioloģiskiem vai ķīmiskiem līdzekļiem.

3. Augsnes mēslošana

Papildus kālija-fosfora mēslojumam var izmantot arī organisko mēslojumu, piemēram, kompostu, lai uzlabotu augsnes struktūru un auglību.

4. Aizsardzība pret slimībām

Regulāri pārbaudiet augus un novēršiet slimību pazīmes. Izmantojiet piemērotus fungicīdus, lai aizsargātu augus no sēnīšu infekcijām.

5. Ražas vākšana

Vāciet zemenes regulāri, lai novērstu pārgatavošanos un veicinātu jaunu ogu rašanos. Novāktās ogas glabājiet vēsā vietā, lai tās ilgāk saglabātu svaigumu.

Rūpīga zemeņu kopšana jūnijā nodrošinās bagātīgu un kvalitatīvu ražu, kas priecēs visu vasaru. Izpildot šos ieteikumus, jūs varēsiet baudīt sulīgas un garšīgas ogas tieši no sava dārza.

Leave a Comment