Šķipsniņa spainī – un gurķi ir pilnībā piepildīti ar sievišķajiem ziediem: ir tikai daži tukši vīrišķie ziedi, un krūmi nes augļus skrējienā

Neauglīgo ziedu problēma uz gurķiem satrauc daudzus dārzniekus. Ja pirmajā ziedēšanas nedēļā novērojat pastiprinātu vīrišķo ziedu veidošanos, nav jāuztraucas.

Tas ir normāli, un līdz otrās nedēļas beigām parasti dominē sieviešu ziedi, kas kļūst par vairākumu.

Tomēr, ja gurķi turpina ziedēt tukši, ir vairāki veidi, kā šo problēmu risināt. Viens no efektīvākajiem risinājumiem ir galvenā stublāja saspraužošana.

Šis process veicina sieviešu ziedu veidošanos uz sānu stublājiem. Pēc saspraužošanas gurķus jābaro lapu virsmā un jālaista ar diviem efektīviem ziedēšanas un augļu sēšanās šķīdumiem, kas iedarbojas uz auga fitohormoniem.

Efektīva gurķu barošana

Lapu barošana:

Lai nodrošinātu efektīvu lapu barošanu, ņemiet 1 tējkaroti farmaceitiskās borskābes (5 g) un atšķaidiet to 10 litros ūdens. No rīta rūpīgi izsmidziniet visus gurķu vīnogulājus no visām pusēm.

Tā kā borskābe slikti izšķīst aukstā ūdenī, vispirms to izšķīdiniet glāzē verdoša ūdens un pēc tam pievienojiet smidzinātājam.

Kālija mēslojums:

Pēc lapu barošanas gurķus laistiet ar kālija mēslojumu. Ideāls variants ir monokālija fosfāts (kālija monofosfāts). 20 g pulvera atšķaidiet 10 litros ūdens un vakarā aplaistiet pie saknes.

Lasi vēl: Man nav spēka cīnīties ar kurmju rakumiem, mana omīte pastāstīja kā tikt vaļā no nelūgtā ciemiņa

Šis mēslojums nodrošina nepieciešamās barības vielas ziedēšanai un augļu veidošanai, kas palīdzēs cīnīties ar neauglīgiem ziediem uz gurķiem.

Papildu padomi un triki

Krūmu struktūras uzlabošana:

Ja neauglīgie ziedi joprojām ir problēma, pārliecinieties, ka krūmiem ir pietiekami daudz vietas un gaismas. Pārliecinieties, ka augi nav pārāk sablīvēti, jo tas var kavēt sieviešu ziedu veidošanos.

Regulāra laistīšana un barošana:

Gurķi ir jutīgi pret ūdens trūkumu, tāpēc regulāra laistīšana ir būtiska. Turklāt, lai nodrošinātu optimālu augšanu, izmantot sabalansētus mēslojumus, kas satur nepieciešamos mikroelementus.

Augu aizsardzība:

Pārliecinieties, ka augi ir aizsargāti no kaitēkļiem un slimībām. Veselīgi augi ir spējīgāki ražot auglīgus ziedus.

Temperatūras kontrole:

Gurķi ir jutīgi pret temperatūras svārstībām. Nodrošiniet, ka augiem ir piemēroti apstākļi, lai novērstu stresa faktorus, kas var ietekmēt ziedēšanu.

Padoms tomātiem

Borskābi var izmantot arī, lai palielinātu olnīcu skaitu uz tomātiem. Lai to izdarītu, atšķaidiet 1 gramu borskābes 1 litrā ūdens un izsmidziniet krūmus lapu pa lapām.

Tas veicinās labāku ziedēšanu un augļu veidošanos, palīdzot iegūt bagātīgāku ražu.

Secinājumi

Neauglīgo ziedu problēma uz gurķiem var būt izaicinājums, bet ar pareizām metodēm un pieejām šo problēmu var veiksmīgi risināt.

Saspraužot galveno stublāju, barojot augus ar borskābi un kālija mēslojumu, kā arī nodrošinot optimālus augšanas apstākļus, jūs varat veicināt sieviešu ziedu veidošanos un iegūt bagātīgu ražu.

Pievēršot uzmanību arī citiem faktoriem, piemēram, temperatūras kontrolei un augu aizsardzībai, jūs varat nodrošināt veselīgus un ražīgus gurķu augus.

Leave a Comment