Izskatās pēc parastas mājas, ne? Bet patiesībā tā ir ļoti unikāla!

Šī nav parasta liellaiva, kas nāk prātā, domājot par māju uz ūdens. Tā drīzāk atgādina lidojošo mājiņu no Disneja filmas “Augšup” (“Up”). Tā tika nofotografēta Himki pilsētā Krievijā, peldot cauri Maskavas kanālam.

Mājas īpašnieks attēlā izskatās tīri apmierināts, zvilnot atpūtas krēslā mājas priekšpusē.

Motors ir gana jaudīgs, lai peldošā māja varētu virzīties uz priekšu diezgan lielā ātrumā, bet iemītnieki varētu netraucēti izbaudīt piekrastes ainavas.

PAY-CEN_HouseBoat_01

Lai arī nav skaidrs, kurš to stūrē, māja diezgan labi manevrē starp citiem ūdens transporta līdzekļiem. Izskatās, ka iemītnieki pa ceļam var nozvejot arī vakariņas.

Savdabīgā māja ir uzcelta uz platas peldošās platformas, un to nofilmēja garāmgājējs Vitālijs Parfenovs. Viņa video ātri vien nonāca sociālajos tīklos un ieguva lielu popularitāti.

Interneta lietotāji dalījās savos iespaidos, un daži no viņiem slavēja šo veikumu, bet citi izteica bažas, ka vīrietis varētu būt draugos ar kādu augstu amatpersonu, jo tāpat vien bez īpašām atļaujām šāda laiva nevarētu pārvietoties pa kanālu. Kāds lietotājs raksta: “Šis vīrs tiešām ir radošs, bet es neticu, ka viņš ir no parastajiem ļaudīm. Lai varētu kuģot šajos ūdeņos, ir vajadzīgas vairākas atļaujas un ir jāiziet dažādas pārbaudes. Es uz šīs laivas neredzu vajadzīgās navigācijas gaismas vai enkuru.”

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment