Iemācies “izslēgt” hormonus, kas liek tev pieņemties svarā

Ēd daudz proteīna

Grelīns veidojas gremošanas sistēmā – tas ir izsalkuma hormons tādēļ, ka tas palielina tavu apetīti, kad tavam organismam ir nepieciešama enerģija. Ja mēs iemācītos kontrolēt šo hormonu, tad būtu iespējams “izslēgt” svara pieauguma hormonus.

Lai kontrolētu šo hormonu, tev jāēd daudz proteīna un jāizvairās no taukainiem ēdieniem. Proteīns palīdz apspiest grelīna ražošanos gremošanas sistēmā – tas arī tevi atturēs no kāres sniegties pēc taukainiem ēdieniem. 

No savas diētas izslēdz cukuru

Cukurs ir ļoti viltīgs, jo tas dažādās formās parādās ļoti daudzos ēdienos. Atbrīvošanās no tā ir izaicinājums, tomēr tam būs ļoti lieli plusi. Tā patiesībā ir labākā lieta, ko vari darīt, lai izslēgtu savus svarā pieaugšanas hormonus.

Lieto mazāk piena produktu

Nesenākie pētījumi ir atklājuši, ka piens, ko ražo govis un citi dzīvnieki, ir domāts, lai viņi izaudzinātu savus mazuļus, nevis cilvēkus. Piens arī satur hormonus, bet tie ir domāti dzīvniekiem, tādēļ cilvēkam no tiem būtu jāizvairās.

Izvairies no sojas produktiem

Sievietes, kuras ir sasniegušas menopauzes vecumu, piedzīvo dabisku estrogēna līmeņa krišanos, ko ražo sievietes ķermenis, kad viņa vairs nav spējīga iznēsāt bērnu. Estrogēna līmeņa samazināšanās dēļ sāk palielināties tauku daudzums. Sojas produkti satur fitoestrogēnu, kas var bloķēt normālo estrogēna līmeni, kas atrodas cilvēka organismā. 

Estrogēns ražo leptīnu – un tas ir viens no nozīmīgākajiem svara pieauguma kontrolējošajiem hormoniem, jo tas regulē tavu apetīti. Ja mēs nejutīsim, ka esam paēduši, turpināsim ēst, kas arī novedīs līdz liekajam svaram.

Samazina stresa un kofeīna daudzumu

Kad mēs esam satraukušies, tiek atbrīvots stresa hormons kortizols. Mēs visi esam piedzīvojuši to, ka sākam ēst stresa dēļ, tādā veidā cenšoties sevi mierināt. Centies atbrīvoties no šī paraduma – ja piedzīvo stresu, apsēdies nomaļā vietā viens, atjauno normālu elpošanu, bet nekādā gadījumā neēd, jo tas novedīs tevi pie svara pieauguma.

Arī kofeīns var palielināt kortizola līmeni!

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment