Jaunākā informācija saistībā ar degvielas cenām! Vai gaidāms degvielas kritums vai tomēr kāpums?

Eksperti skaidro, ka degvielas cenu rekords vēl nav sasniegts un to samazinājums nav gaidāms, vēsta Rus.LSM.lv raidījums “Ličnoje delo”.

2008. gada vasarā naftas cenas sasniegušas savu vēsturisko maksimumu – 140 dolāri par barelu, bet degvielas cenas uzpildes stacijās toreiz nepārsniedza 1,15 eiro par litru. Pašlaik naftas cenas pasaules tirgos svārstās ap 120 dolāru par barelu, bet dīzeļdegvielas un benzīna cenas degvielas uzpildes stacijās Latvijā jau pārkāpušas psiholoģisko 2 eiro robežu.

Eksperti min gandrīz desmit dažādus faktorus, kas ietekmē degvielas cenas – Co**d-19, karu Ukrainā, naftas pārstrādes rūpnīcas slēgšanu, sesto sankciju paketi pret Krieviju un tās naftas piegāžu embargo, loģistikas ķēžu sabrukšanu un citus.

Tirgotāji paredz, ka cenas, kuras mēs redzējām degvielas uzpildes stacijās jūnija vidū, vēl nav galīgas. Degvielas vairumtirdzniecības cena pieauga ļoti strauji, savukārt mazumtirdzniecībā to palielina pakāpeniski, par dažiem centiem dienā, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Kāzu dienā nomirst slavena šova dalībnieka un dziedātāja sieva; Dziedātājam uz rokām palika astoņus mēnešus vecais dēls

Turklāt, pēc Semjonova teiktā, lielā starptautiskā tirgotāja “Terfigura” vadītājs Džeremijs Vejrs prognozēja, ka naftas cena var pieaugt līdz 150 dolāriem par barelu līdz gada beigām.

COMMENTS

Leave a Comment