Jauns marazms Ķīnā – tu neticēsi, kāda svara zaudēšanas metode tur kļuvusi populāra

Šīs sievietes tieši lūkojas uz sauli, ticot, ka tas spēs aizstāt vajadzību pēc ēdiena, uzlabos viņu redzi un miega kvalitāti, ziņo Oriental Daily.

Sievietes , kuras ir 20 līdz 30 gadus vecas, atkārtoti dodas uz Sam Ka ciema pludmali, Lei Dže Munā, katru vakaru, novelk apavus un pat saulesbrilles, telefonos uzstāda taimeri un stāv, vērojot saulrietu. Ādu aizsargājot, viņas piesedzas ar lietussargiem un salvetēm.

„Saules vērošanas” jeb „saules ēšanas” laikā cilvēks uzņem saules solāro enerģiju ēdiena vietā, lai samazinātu sava ķermeņa vajadzības.

Fotoattēlos redzamās sievietes stāv saules staros, neliekoties ne zinis par apkārt notiekošo.

Daļa sieviešu izvēlas pasargāt acis, lietojot saulesbrilles.

Daži saules vērotāji uzsver, ka dara to Vese***as apsvērumu dēļ, nevis svara zaudēšanas nolūkā.

„Mēs praktizējam saules vērošanu, kā ēdiena aizstājēju. Dažas no mums, kas jau ir pabeigušas šo terapiju, tagad ēd mazāk, citas vairs vispār neēd,” kāda sieviete pastāstīja Oriental Daily žurnālistiem.

Sieviete pastāstījusi, ka viņi sāk ar skatīšanos uz sauli 10 sekundes ilgi, pirmajā dienā, un katru nākamo dienu šim ciparam pieliek klāt vēl 10 sekundes, pēc deviņiem mēnešiem šis skaitlis jau sasniedz 44 minūtes.

Dermatoloģijas speciālists, Hou Ksiangs Juns, ir satraukts par jauno tendenci, jo subtropu apgabalā ir liels ultravioletais starojums, kā arī gaismas atstarošanās no ūdens liek absorbēt daudz vairāk UV staru.

Pat, ja cilvēks ir noziedies ar sauļošanās krēmu, viņa ķermenis var iegūt tikai par 5-6% mazāku kaitējumu, lietussargs un cepure palīdz iegūt 10-20% lielu aizsardzību. Ilga atrašanās saulē paaugstina risku saslimt ar ādas vēzi.

Oftalmoloģijas eksperti arī ir norūpējušies, apgalvojot, ka sekojot šai tendencei, var rasties dažādas konjunktīvas saslimšanas, piemēram, katarakta un makulas deģenerācija.

Leave a Comment