Jūras sāls Vese***ai un skaistumam: vannas, maskas, kompreses

Tvirtas krūtis un nekāda celulīta

Jūras sāls veicina sāļu izdalīšanos no audiem, taču tajā pašā laikā nepadara ādu sausu. Tāpēc Vese***ai un skaistumam, kā arī lai atbrīvotos no celulīta, vanna ar jūras sāli ieteicama divas reizes nedēļā.

Tikai jāizšķīdina karstā ūdenī rupjie sāls kristāli un jāpielej vannai – ūdens temperatūra vannā nedrīkst pārsniegt 37 grādus. Pēc vannas jānoskalojas zem siltas dušas un jāietinas frotē dvielī vai jāuzvelk frotē halāts.

Lai padarītu tvirtākas krūtis, vannai pieber un izšķīdina 400 g rupjo jūras sāls kristālu. Vēlamāk vannu piepildīt ar siltu ūdeni, jo tā iedarbība ir maigāka. Diemžēl sirds-As**svadu slimību gadījumā šī procedūra jāaizmirst, jo tai nepieciešams, lai ūdens līmenis būtu augstāks par sirds apvidu.

 

Atgriezt jaunību

Kosmētisko salonu katra sieviete var iekārtot arī mājās, turklāt – nekādi dižie ieguldījumi tam nav nepieciešami, īpaši, ja procedūrai tiek izmantots sāls. Katru rītu dekoltē zonu ar roku vai speciālu suku norīvē ar jūras sāls šķīdumu (10–40 g uz litru ūdens). Masāžu izdara vieglām apļveida kustībām virzienā no lejas uz augšu.

Lai āda izskatītos svaiga, kosmetologi iesaka divas reizes nedēļā norīvēt ķermeni ar sāļu dvieli vai cimdu. Pagatavo koncentrētu sāls šķīdumu: litrā ūdens izšķīdina 2–4 ēdamkarotes jūras sāls vai parasto rupjo sāli, iemērc tajā dvieli vai vannas cimdu, lieko mitrumu viegli nospiež un izžāvē.

Tad norīvē sausu ķermeni, sākot no kājām, rokām un beidzot ar vēderu, līdz āda kļūst sārta un rodas siltuma sajūta.

Reizi mēnesī sejai var uzlikt sāls kompresi: puslitrā karsta ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes jūras sāls, samitrina šķīdumā vairākās kārtās salocītu marles salveti un, atstājot brīvu degunu, uzliek sejai. Virsū uzklāj frotē dvieli un pusstundu mierīgi paguļ. Pēc tam noslauka seju ar toniku vai losjonu vai arī noskalo ar ūdeni un ieziež ar barojošu krēmu.

Nevajadzētu aizmirst arī tradicionālās sālsūdens vanniņas. Bļodiņā silta ūdens izšķīdina jūras sāli (100 g uz litru). Ar šķīdumu viegli noskalo seju, rokas, kājas. Kad šķīdums apžuvis, noskalojas siltā dušā un ieziež ādu ar krēmu.

 

Jūras sāls Vese***ai: Sāļās maskas

Maskas ar sāls piedevu tonizē sejas un kakla ādu, uzlabo As**sriti visos ādas slāņos. Maskas baro un mitrina ādu, ātri novērš noguruma pēdas. Noturīgam efektam parasti nepieciešams 10–12 procedūru kurss.

* Ja nav alerģijas pret medu un citiem biškopības produktiem, reizi nedēļā visu ķermeni, seju ieskaitot, norīvē ar medus un sāls maisījumu. Sajauc 100 g medus un 2 tējkarotes samalta jūras sāls. Seju norīvē pa masāžas līnijām, bet ķermeni – sākot no kājām un rokām un pabeidzot ar vēderu. Ļoti ieteicams to darīt pirtī pirms došanās sviedrētavā.

* Lai atsvaidzinātu sejas krāsu un nobriedušai ādai dotu papildu barības vielas, saberž un viendabīgā masā sajauc 2 ēdamkarotes biezpiena, 1 ēdamkaroti saldā krējuma un 1 tējkaroti samalta jūras sāls. Masu uz 15 minūtēm uzziež sejai un kaklam, pēc tam nomazgā ar ūdeni un apslauka ar augu uzlējuma vai minerālūdens ledus kubiciņu. Pēc tam nosusina ar dvieli un ieziež ar krēmu.

* Vīriešiem, kas pamanījuši, ka mati strauji sākuši pamest galvu, pirms katras mazgāšanas ieteicams nedaudz jūras sāls ierīvēt galvas ādā. Tas pastiprinās As**sriti un stimulēs matu sīpolu barošanu.

* Lai nagi kļūtu stipri, reizi nedēļā tiem sarīko jūru bļodiņā: ēdamkaroti jūras sāls vai vārāmā sāls izšķīdina nelielā daudzumā ūdens, piepilina 5 pilienus joda tinktūras un uz 20–30 minūtēm iemērc pirkstus.

 

Arī interesanti: Sāls kompreses: iedarbīgs līdzeklis ādai, locītavām, pret sāpēm! SPIED ŠEIT 

Leave a Comment