Kā apturēt galvassāpes: Šo 4 produktu trūkums organismā provocē spēcīgas sāpes galvā

Folijskābe un vitamīns B12

Kā apturēt galvassāpes

Cilvēkiem, kuriem trūkst šo vielu, visai bieži novērota pārlieku liela izklaidība un aizkaitināmība. Tāpat šie cilvēki, vairāk nekā citi, ir pakļauti stresam. Interesanti, ka pietiekoši bieži mēs cenšamies uzveikt galvas sāpes ar preparātiem, kuru sastāvā ir aspirīns, bet šī ir tā viela, kura samazina folijskābes un B12 daudzumu organismā.

Spināti ir čempionu čempioni pēc folijskābes daudzuma tajos, tāpat ar šo vielu ir bagāti brokoļi, sparģeļi, avokado, bietes, ķirbji. Vitamīns B12  savukārt ir atrodams vistu olās.

Noderīgi: Produkti, kas attīra organismu labāk par zālēm

Varš un dzelzs

vara-dzelzs-trukums-organisma

Vara un dzelzs deficīts visbiežāk ir raksturīgs sievietēm un taisnā tas ceļā ved uz anēmiju, hipotoniju, migrēnu un depresiju.  Ar varu bagātas ir pupiņas, kazas siers, avokado, savukārt regulāri lietojot dažādus zaļumus – salātu lapas, sezama sēkliņas, aknas un jūras kāpostus, tiks palielināti dzelzs krājumi organismā.

Vitamīns B6

vitamina-B6-trukums-organisma Kā apturēt galvassāpes

Vitamīna B6 (piridoksīns) deficīts organismā ir viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ rodas As**svadu Sli**bas. Šo vitamīnu lielā daudzumā var atrast pupiņās, aknās, svaigos dārzeņos, tāpat arī graudaugos. Ja vēlies saglabāt veselās smadzenes, nervus, sirdi un As**svadus, neaizmirsti lietot šos produktus.

Svarīgi: Produkti, kurus steidzami vajadzētu pārtraukt lietot uzturā

Kā apturēt galvassāpes: Vitamīns D

 

vitamina-D-trukums-organisma

Vitamīns D dabīgā veidā izstrādājas mūsu organismā saules ietekmē. Tumšajā ziemas periodā šis vitamīns ir jāuzņem ar pārtiku. Olas, pupiņas, aknas, jūras produkti un piena produkti satur šo tik svarīgo vitamīnu.

Pilnvērtīgs uzturs, nodarbošanās ar sportu un pastaigas svaigā gaisā palīdz samazināt migrēnu biežumu un intensitāti. Savukārt noņemt stresu un mazliet nomierināties var palīdzēt aromterapija.

dieviete

 

COMMENTS

Leave a Comment