Kā atbrīvoties no pinnēm

Lai arī rodas vēlēšanās izspiest, pārspiest vai izberzēt neglīto, melno punktu, dermatologi uzsver, ka to nekādā gadījumā nevajadzētu darīt, jo tādā veidā situāciju var tikai pasliktināt. Labāk neaiztiec seju ar rokām, bet tā vietā ievēro šos padomus, lai droši un uz visiem laikiem atbrīvotos no melnajiem punktiņiem.

Izvēlies pareizo sejas tīrīšanas līdzekli

Tev ir vairākas izvēles iespējas –  meklē tādu līdzekli, kura sastāvā ir salicilskābe vai benzoilperoksīds, kas palīdzēs attīrīt ādu un aizkavēs poru aizsprostošanos. Šīs sastāvdaļas aizkavē melno punktiņu veidošanos, bet nedrīkst gaidīt, kamēr tie parādās. Seju vajadzētu tīrīt regulāri, lai šis process kļūst par ikdienas rutīnu. Ja tas nepalīdz, izmēģini līdzekļus, kuru sastāvā ir retinoīdi, jo tos izmanto aknes ārstēšanai. Turklāt tie aizkavē ādas novecošanos, kas būtu papildu bonuss.

Izmēģini plēvjveida sejas maskas

Veikalos ir pieejams milzīgs klāsts ar dažādām sejas maskām, kas palīdz novērst melnos punktiņus, turklāt  arī par izdevīgām cenām. Plēvveida sejas maska palīdz atvērt aizsprostotās poras, taču ņem vērā, ka tā nav tik efektīva kā sejas tīrīšanas līdzekļi un retinoīdi.

Apmeklē speciālistu

Ja vēlies nekavējoties atbrīvoties no melnajiem punktiņiem, tad to var paveikt dermatologs vai kvalificēts kosmetologs. Speciālisti melnos punktiņus noņem ar īpašiem instrumentiem. Tikai atceries – ja arī tos ir iespējams iegādāties skaistumkopšanas veikalos, pašai mēģināt tos lietot var būt bīstami, jo pastāv risks, ka veidosies rētas, un tas nav tā vērts.

Tāpat var veikt arī dažādas kosmētiskās procedūras, piemēram ķīmisko pīlingu ar augļskābēm vai lāzerterapiju, kas palīdz atbrīvoties no melnajiem punktiem un tajā pašā laikā atjauno ādu, kā arī uzlabo tās toni. Padomā, vai vēlies izmēģināt profesionālu sejas ādas ārstēšanas procedūru.

Tiec vaļā no cēloņiem

Melno punktiņu veidošanos var izraisīt dažādas ādas un matu kopšanas līdzekļu sastāvdaļas, kas nonāk uz sejas ādas. Tāpat to veicina arī tādi dekoratīvās kosmētikas produkti kā biezie korektori un tonālie krēmi. Ja pamani, ka pēc konkrētu produktu lietošanas parādās melnie punktiņi, tad pārstāj tos lietot.

Ņem vērā, ka melnie punktiņi ir “ietiepīgi”. Lai no tiem pilnībā atbrīvotos un novērstu to veidošanos, vajadzīga rūpīga un regulāra ādas kopšana. Turklāt ādas kopšanas līdzekļi jāizvēlas atkarībā no tā, cik nopietns ir ādas stāvoklis.

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment