Kā attīrīt ūdeni mājas apstākļos

* Ūdeni vairākas stundas nostādina atvērtā traukā.

* Var pievienot jodu (8–10 pilienus uz litru ūdens) vai kālija permanganātu (zilos graudiņus – pavisam nedaudz, lai ūdens iekrāsotos tikko manāmi). Ar zilajiem graudiņiem iekrāsotajam ūdenim var pievienot nedaudz citronskābes – tai piemīt vieglas dezinficējošas īpašības, un pie viena tā padarīs ūdeni bezkrāsainu.

* Vidusāzijā vēl šobaltdien cilvēki met ūdenī nelielus sīpola gabaliņus, kas ilgstošu laiku neļauj ūdenim bojāties.

* Traukā ar ūdeni var iegremdēt svaigi nogrieztus pīlādža vai ievas zariņus (piecus sešus 7–10 cm garus zariņus uz litru ūdens) un ļaut ūdenim nostāvēties 3–5 stundas. Pēc tam to akurāti, neskalinot, pārlej citā traukā.

Lasi vēl: Ko tava acu krāsa stāsta par veselību? Noderīga informācija!

* Ēdamkaroti sasmalcinātu kalmju sakņu aplej ar litru ūdens un nostādina 1–2 stundas. Ūdens ne tikai attīrīsies, bet arī iegūs patīkamu aromātu.

* Lielisks absorbents ir aktivētā ogle. Lai attīrītu 3–5 litrus ūdens, ņem sauju aktivētās ogles tablešu, ietin vairākās kārtās salocītā marlē, ieliek piltuvē un ūdeni izfiltrē. Ja nav aktivētās ogles, var izmantot pulverī saberztas bērza ogles.

Visām šīm iespējām var pievienot vēl vienu veidu: ūdeni uzvāra, atdzesē, aplej ar to dabas dāvātos antioksidantus, piemēram, skābās ogas (dzērvenes, brūklenes, jāņogas) vai ābolu miziņas, un nostādina.

Leave a Comment