Ko tava acu krāsa stāsta par veselību? Noderīga informācija!

Tu, visticamāk, jau zini, ka tavas acis var daudz pateikt par tavām jūtām, bet kāds pētījums apgalvo, ka to krāsa var daudz ko pastāstīt arī par tavu veselību.

Bieži vien kāda konkrēta acu krāsa tiek asociēta ar kādu konkrētu Vese***as stāvokli. Jebkurš, kurš var identificēt savu acu krāsu, var noteikt, vai viņa Vese***ai pastāv kāds nopietns risks – vismaz teorētiski.

Protams, ka faktiskais riska līmenis saslimt ar kādu slimību ir atkarīgs no neskaitāmiem citiem faktoriem, piemēram, no apkārtējās vides un gēniem. Arī acīmredzams ir tas, ka nav jābūt acu ārstam, lai ievērotu lielu daļu brīdinājuma signālu. Tomēr, ja vēlies uzzināt, ko tava acu krāsa var sacīt par taviem iespējamajiem Vese***as riskiem, aplūko zemāk redzamo aprakstu.

Brūna varavīksnene

Jo tumšāka ir tavu acu krāsa, jo augstāka ir UV aizsardzības pakāpe, ar kuru esi piedzimis, apgalvo oftalmologs, Ivans Švābs. Tas, protams, nenozīmē, ka tu vari nelietot sauļošanās krēmu un saules brilles – visi, kas lieto šos aizsardzības līdzekļus, gūst tikai labumu. Pastāv mazāks risks, ka tu saslimsi ar ādas vēzi vai ka tev varētu izveidoties katarakta (acs caurspīdīgās lēcas apduļķošanās), atšķirībā no cilvēkiem ar gaišas krāsas acīm.

Citi pētījumi apgalvo, ka tev ir relatīvi maza iespēja saslimt ar vitiligo slimību, tā ir autoimūna ādas Sli**ba, kas izpaužas kā balti ādas pleķi uz ķermeņa un arī matos.

Visticamāk, ka tev ir zemāks sāpju panesamības līmenis un lielāka nemiera sajūta, nekā cilvēkiem ar gaišām acīm, īpaši tas izpaužas dzemdību laikā. Par to vari pateikties saviem gēniem.

Mandeļkrāsas varavīksnene

Mandeļkrāsas acis varētu nozīmēt to, ka tu esi uzņēmīgāks pret sāpēm un tev ir lielāka nemiera sajūta. Pēc ASA datiem mandeļkrāsas acis tiek grupētas tumšo acu kategorijā kopā ar brūnu acu krāsu.

Zaļa varavīksnene

Sievietēm, kurām ir gaišas krāsas acis, ir augstāks sāpju panesamības slieksnis un mazāks nemiera un depresijas risks, īpaši pēcdzemdību periodā.

Lasi vēl: Noskaidro, kāda ir saderība mīlestībā pēc abu partneru acu krāsas

Tavas gaišās acis ir neaizsargātākas pret UV stariem, salīdzinājumā ar brūnām acīm, tas nozīmē, ka tev ir augstāks risks saslimt ar acs melanomu.

Zila varavīksnene

Papildus tiem pašiem riskiem, kas minēti zaļu acu īpašniekiem, tev pastāv iespējamība būt atkarīgam no alkohola, tā liecina kāds nesens pētījums. (Pētījuma autoriem šobrīd ir grūti izskaidrot šīs sakarības,  tādēļ viņi atzīst, ka ir nepieciešami papildus pētījumi šajā jomā).

Sarkanas acis

Mums visiem dažkārt ir apsārtušas acis, kad acu As**svadi sašaurinās vai izplešas. Visbiežāk tas ir saistīts ar acu sausumu , alerģijām, saules iedarbību vai putekļiem. Interesanti, ka regulārs acu apsārtums var būt saistīts ar depresiju – it īpaši vecāka gada gājuma cilvēku vidū. Ja tavas acis ir apsārtušas ilgāk nekā pāris dienas pēc kārtas, noteikti apmeklē ārstu, lai veiktu diagnostiku. Tev varētu būt Sjorgena sindroms, bieži sastopama autoimūna Sli**ba, infekcija, As**s ķermenīšu anomālija vai kaut kas nopietnāks. Vai arī tu esi Voldemorts.

Dzeltenīgas acis

Kad tavu acu baltumi kļūst iedzelteni, tavas aknas varētu būt nonākušas ķezā. Dzeltenas acis var kalpot kā dzeltenās kaites pazīme, tā var būt arī aknu Sli**ba, kas ietekmē tava ķermeņa spējas filtrēt noteiktas substances. Šī kondīcija var arī liecināt par alkoholismu.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment