Kā lasis var pagarināt Tavu dzīvi un darīt to laimīgāku?

Steika aizvietošana ar lasi, paglābs tevi no sirds lēkmēm, augsta As**sspiediena un, kas šķiet visiespaidīgākais, ja ēdīsi lasi vismaz reizi mēnesī, par 21 % samazināsies risks mirt no kardiovaskulārām saslimšanām, bet patērējot to divas reizes nedēļā, risks samazināsies pat par 31%.

Tas palīdz sargāt tavu garīgo veselību

Ir veikti pētījumi, kas apstiprina, ka lasis palīdz paaugstināt IQ līmeni, bet Uztura žurnāls atklāja, ka arī smadzenes iegūst daudz labuma no laša filejā atrodamā omega-3. DHS (taukskābes veids), kas atrodas lasī, apēdot pārvēršas par protektīniem, kas palīdz cīnīties ar iekaisumu, kas var izraisīt demenci. Nav brīnums, ka to sauc par smadzeņu ēdienu.

Tas saglabā 20/20 redzes asumu

Atver acis – regulārai zivju lietošanai uzturā ir daudz plašāka apjoma ieguvumi kā tu sākotnēji uzskatīji. Nacionālā Acu institūta pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem, kas regulāri uzturā lieto lasi ir par 30% mazāka iespēja novecojot zaudēt redzi.

Tas samazina vēža rašanās risku

Žurnāls, Uzturs un Vēzis, atklāja, ka taukskābes var nomākt enzīma COX-2 rašanos organismā, tas ir enzīms, kas atbildīgs par vēža šūnu, adenocarcinoma, rašanos organismā. Liela daļa šī vēža paveida var rasties tieši prostatā, aizkuņģa dziedzerī un resnajā zarnā.

Tas palīdz zaudēt lieko svaru

Viena laša porcija satur 58% no olbaltumvielu IDD, kas ir lieliskas ziņas taviem muskuļiem un vēl labākas ziņas tavam svara zaudēšanas mērķim. Žurnāla, Šūnu metabolisms, pētījums ir atklājis, ka lielu olbaltumvielu daudzumu saturoša diēta palielināja glikozes izdalīšanos, kas savukārt lika cilvēkiem justies paēdušiem ilgāk. Tas ir gudrs veids kā tikt galā ar izsalkumu.

Tas palīdz saglabāt tavas locītavas kustīgas

Nē, šoreiz, tas nav omega-3 nopelns. Lasis satur nelielu daudzumu olbaltumvielu molekulu, bioaktīvo peptīdu, kas locītavu skrimšļus uztur darba kārtībā un samazina iekaisuma risku. Pētījumi ir pierādījuši, ka šai zivij piemīt spēja mazināt artrīta simptomus.

Tajā ir pietiekoši daudz vitamīna B, lai spētu paveikt jebko

Laša fileja satur vairāk kā 40% no no ikdienā nepieciešamā vitamīna B-12 devas, kā arī 30% niacīna, un vairāk kā 25% vitamīna B-6. B grupas vitamīni ir daudzpusīgi palīglīdzekļi, kas palīdz cīnīties pret sirdstriekām, zemiem enerģija līmeņiem, paaugstinātu horesterola līmeni un vāju imūnsistēmu.

Avots: menshealth.co.uk

Leave a Comment