Kā mājas pārstāt domāt par darbu?

1. Uzstādiet sev noteikumus.

Saciet ar vienkāršām lietām! Ja jūs pamaniet savu problēmu, tādā gadījumā obligāti pievērsiet tai uzmanību un saciet ar gribasspēku pārslēgt domas uz to momentu , kad aizverat aiz sevis biroja durvis. Ieslēdziet iecienīto mūziku mūzikas atskaņotājā un klausāties to, prāta varat dziedāt piedziedājumu tai nevis izmantot mūziku tikai fona režīmā. Pievērsiet savu uzmanību dabai un cilvēkiem apkārt, aprakstiet tos prāta. <<Kāda brīnišķīgā vietā es dzīvoju, kādas smukas debesis šodien, bet tai meitenei ir kurpes ko es nenopirku pagājuša nedēļā>> Pat ar tādam parastām lietām, jūs varat atradināt savu prātu atgriezties birojā un pabeigt visu darbu, ko nepaspējāt šodien.

2. Iesaistiet procesa mājiniekus un draugus.

Palūdziet tuvākos cilvēkus apturēt jūs katru reizi, kad jūs runājat par darbu Vīrs, bērni noteikti ir pirmie cilvēki, kuri cieš no tā, ka jūs nemākat pārslēgt savu prātu no darba uz privāto dzīvi. Lai viņi jums piemēro soda mērus katru reizi, kad jūs piemināt Annu Semjonovu no grāmatvedības nodaļas, vai arī, jaunu projektu no kura baidāties.

Mājinieki, kā likums, ir ļoti vērīgi un var noteikt kad jūs atkal aizdomājaties par darba dienam, pat ja jūs klusējot stāvat tīrot kartupeļus vakariņam. Par katru greizo gājienu ko pamana cits cilvēks, jūs izpildāt jebkuru vēlmi kas novērstu jūsu uzmanību: gatavojiet desertu, dziedat vai vispār ņemiet atvaļinājumu.

3. Uzstādiet ierobežojumu uz darba lietam.

Vai mājas kaut kas atgadina jums par darbu? Vai jūs mājās no personīgā datora apskatat darba mājas lapu? Pārbaudat savu darba e pastu? Runājiet ar koleģiem pa telefonu? Pamēģiniet apzināti sevi ierobežot, aizliedziet sev parbaudīt pastu, atbildiet kolēģiem -<<Labāk aprunāsimies par to rīt, darba laikā!>> vai vispar neatbildiet uz darba telefonu. Ja pat kāds par to aizraidīs darbā, droši sakiet ka ģimene ir priekš jums svarīga, jūs cienāt savu atpūtu. Darbiniekus ar tādu pozīciju ciena un novērtē darba kolektīvā.

Centieties pieņemt domu, ka bez jums darbā nekas nesabruks. Vienmer ir patikami domāt, ka jūs esat neaizvietojams darbinieks, ka visas, lietas ar kuram pie jums vēršas ir svarīgas un neatliekamas, ka bez jums nekādi neiztikt. Biznesā ir savs likums: 80% lietu, ko jūs atliekat vismaz uz stundu, atrisinās pašas no sevis. Kolēģis, kas mekle pazaudeto dokumentu, pats šo dokumentu ir jau atradis pat ja nevarēja jūs sazvanīt. Izrādīsies, ka steidzīga atbilde uz vestuli nepaātrinās radušos situāciju. Pārbaudiet!

 4. Atļaujiet sev pabeigt visu to, kas nedot mieru.

Gadās, ka nepabeigta darbība, traucē tā it kā tās būtu maizes drupačas, kas ir izbirušas gultā, vai arī, akmentiņš kurpē. Jūs nevarat atrast sev mieru, atceroties, vai aizvērāt seifu, vai nonāca jūsu atskaite adresātam. Nepiepildiet sev galvu ar šīm domām, labāk tāpēc nekļūs! Ja jums ir iespēja pabeidziet un pēcāk pārbaudiet darbu. Tad atslēdzaties no darba līdz nākošajam darba dienas rītam.

5. Interesanti organizējiet savu atputu.

Kāpēc jūs domājat par darbu? Tāpēc, ka jums tur ir interesantāk. Mēs vienmēr domājam par to, ar ko mēs esam saistīti. Sanāk, ka mājas jums nav interesanti! Laiks atrast hobiju un organizēt interesantu laika pavadīšanas veidu ar ģimeni un draugiem. Atrodiet to patīkamāko, kas pilnība aizņems jūsu domas, un jūs aizmirsīsiet par darbu. Pamēģiniet zīmēšanu, pierakstīties uz masāžu, aiziet uz karaoke, nopirkt galda spēles, un spēlēt ar vīru un bērniem.

6. Strādājiet pie sevis un/vai pie attiecībām.

Runā, ka vairāk laimes sieviete vienmēr gūst no attiecībām. Ar mīļoto cilvēku viņa var aizmirst par visu, ne tikai par darbu. Ja jūs aizskrienat uz darbu un vienmēr domājat par viņu – tad tas nozīme, ka attiecības jūs kaut kas neapmierina. Neizvairieties no problēmas padomājiet, kas jūsu mājās dzīvē noteicošais faktors, lai jūs ar domām paliktu pie ģimenes visu brīvu laiku.

Ja jūs esat vientuļa, tad strādājiet pie savas personīgās dzīves. Strādājiet pie sevis, domājiet, kas traucē jums veidot ģimeni, attīstīties. Savā darbā izliekot sevi visu, jūs sākat dzīvot ilūzijās un visdrīzāk guļot zem aukstās segās jūs to saprotat. Ja jūs mainīsiet prioritātes arī domas par darbu jūs pametīs. Varbūt, ne tikai ārpus darba laika.

7. Pareizi izplānojiet darba laiku.

 Domas par darbu parasti mūs nomoka mājās, sakarā, ar to, ka mēs nespējam tikt galā ar darba pienākumiem, kas mums atvēlēti šīs 8 stundas. Kāpēc? Rīts sākas ar kafiju, pļāpāšanu ar kolēģiem. Protams, sociālie tikli burtiski iesūc mūsu laiku iegāji uz 5 minūtēm, un izgāji pēc pusstundas. Rezultātā darbs sākas pēcpusdienas un lielā steigā.

Sāciet strādāt no rīta! Sastādiet plānu uz visu dienu, pie tam atstājiet sev 20-25% drošības laika, ja paradīsies ārkārtas situācija. Ja neparādīsies, tad jūs domās varat lēnām pariet no darba režīma, uz atpūtas režīmu. Un pieredze rāda interesantu faktu, jo mazāk laika mums tiek atvēlēts darbam, jo ātrāk mēs viņu spējam izpildīt.

 8. Izmantojiet <<pārslēgšanās >> metodi.

Ja jums ir grūtības apturēt domas par darbu, pat tad kad vārāt mājas zupu, tad laiks ir mainīt slodzi, kuras laikā jūs vairs nespēsiet domāt ne par ko citu. Nodarbojaties ar dejošanu vai pierakstieties fitnesa klubā, skrieniet. Jebkurš fiziskās slodzes veids automātiski attīra galvu, no liekās domu kustības. Jums arī palīdzes kursi, kas dos mājas uzdevumus, – piemēram, valodas vai šūšanas un adīšanas.

Bet skatieties, lai tas nekļūtu par vēl vienu aizvietojumu jūsu ģimenes dzīve. Mājinieki,  diez vai, priecāsies, kad jūs pārstāsiet runāt un domāt par darbu, bet tā vietā sēžat pie datora ar austiņām, cenšoties uzlabot savu franču valodas izrunu.

 

Avots: passion.ru 

Leave a Comment