Kā padarīt atslodzes dienas daudzveidīgākas

Atslodzes dienas jēdziens nebija radīts nejauši. Sākotnēji atslodzes dienas izmantoja, lai atvieglotu smago slimnieku stāvokli, un atbrīvotu organismu no vielmaiņas blakusproduktiem, kā arī stimulēt organisma imunitātes spējas. Tomēr tādā gadījumā atslodzes dienas dot labumu tikai tādā situācijā ja diēta tiek izstrādāta ārsta uzraudzībā. Ār*ti iesaka atslodzes dienas veikt vienu reizi nedēļā, atslodzes dienas ilgums vēlams nepārsniedz 24 – 36 stundas.

Sākotnējā atslodzes dienas jēga tiek aizmirsta. Tagad to izmanto, lai samazinātu svaru un attīrītu organismu. Tā kā liekais svars parasti tiek pavadīts ar dažādām saslimšanām, tad atslodzes diena jāievēro tikai pēc individuāli sastādītas programmas. Pie tam kilokaloriju skaits nedrīkst pārsniegt vairāk par 800 kilokalorijas .

Atslodzes dienas pēc produktu uzņemšanas veida var tikt iedalītas kā ogļhidrātu( cukura, augļu, dārzeņu), olbaltumu ( biezpiena, piena, gaļas), tauku ( krējums, putukrējums) bāzes. Katrs no šim veidiem ir ieteikts pie dažādam saslimšanām. Atslodzes dienas ir ļoti daudzveidīgas, tāpēc ar panākumiem tās var pielietot visi cilvēki, kas, rūpējas par savu veselību.
Lasi tālāk, lai uzzinātu kādi ir atslodžu dienu veidi…

Cukura atslodzes diena ir ieteikta pie aknu un žults ceļu saslimšanas gadījumos. Tas paredz lietot tēju ar 2 tējkarotēm cukura ikkatras trīs stundas( kopumā 5 reizes diena).
Ļoti izplatīta un veselīga ir ābolu atslodzes diena. Viņu iesaka iekļaut uzturā pie aptaukošanas, hipertonijas, aterosklerozes, nefrīta, poliartrīta. Dienā ir nepieciešams noēst 1,5 kg svaigu ābolu( pa 300 gramiem, 5 ēdienreižu laikā). Ja no jēliem āboliem jums parasti var uzpūsties vēders, tad viņus var lietot ceptā veidā.

Pie sirds mazspējas un hroniska nefrīta tiek nozīmēta kartupeļu atslodzes diena. Tajā diena apēd 1-1,5 vārītu vai cepeškrāsnī ceptu kartupeli ar mizu, nepievienojot sāli to apēd 4-5 ēdienreižu laikā.

Pie hipertonijas, urīnceļu infekcijas, nieru un aknu saslimšanām, ir ļoti piemērota arbūzu diena. Ir nepieciešams apēst 300g arbūza mīkstuma 5 ēdienreižu laikā.

Kefīra atslodzes dienu ir veselīgi ievērot tiem cilvēkiem, kuri cieš no aptaukošanās, podagras un aterosklerozes pacientiem. Šī atslodzes diena sastāv no 1,5 litra kefīra, kuru jādzer, reizi divās stundās sadalot dienas devu pa 6 ēdienreizēm( pa 250 ml katrā ēdienreizē).

Gaļas atslodzes diena ir ļoti veselīga pie aptaukošanās problēmām. Pa visu dienu ieteicams apēst 360 gramus gaļas, kā arī dārzeņu sautējumu 6 ēdienreizēs. Turklāt var izdzert 2 tases kafiju ar pienu un 2 glāzes ar mežrožu tēju bez cukura.

Leave a Comment