Kā pagarināt “Denim” drēbju mūžu?

Universālais materiāls “denims” tagad kalpo savam saimniekam ne tikai ikdienas un darba drēbju lomā. To pavisam mierīgi var redzēt ofisā un randiņā, saviesīgā pasākumā, un izbraukumā…Kur vien iespējams!  Nav brīnums, ka daudzi no mums velk džinsu drēbes, burtiski no tām neizkāpjot.

Lai gan ražotāji apgalvo, ka denima nēsāšanas termiņš ir maksimums 3 gadi, gribētos nēsāt mīļoto apģērbu daudz ilgāk. Pie tam galvenais noteikums ir tā reprezentablā izskata saglabāšana. Kā pagarināt dzīvi saviem garderobes neaizvietojamajiem priekšmetiem no džinsu auduma? Ļoti vienkārši : Vajag ievērot šī auduma kopšanas noteikumus- pareizi mazgāt, žāvēt un gludināt. Un tagad mēs uzzināsim kā.

Sagatavojam apģērbu mazgāšanai

Visus piederumus-slēdzīšus, rāvējslēdzējus un pogas  nepieciešams aiztaisīt, bet pašu apģērbu izgriezt uz otru pusi. Šo manipulāciju nepieciešams veikt, lai izvairītos no denima sabojāšanas  mazgāšanas laikā un nesabojātu veļasmašīnu.

Kādam pulverim dot priekšroku?

Neatkarīgi no tā, vai jūs izvēlaties mazgāšanu ar rokām vai veļasmašīnu , labāk izvairīties no pulveru izmantošanas ar balinošu efektu. Šādi mazgāšanas līdzekļi kaitē izstrādājumu krāsai no dabiskā denima. Starp citu uzzināt par balinātāja esamību pulvera sastāvā var arī pēc zilajām granulām, kas ir baltajā masā.

Iemērcējam, bet uz neilgu laiku

Pirms mazgāšanas drēbes vajadzētu iemērcēt siltā ūdenī aptuveni uz pusstundu. Ilgstošas mērcēšanas gadījumā uz dažām stundām, izstrādājumu aksesuāri  var atstāt rūsainas pēdas, īpaši mazgāšanas līdzekļu iedarbībā. Svarīgs moments: pulveri vajag izšķīdināt ūdenī, nevis apbērt ar to drēbes.

Ievērojam optimālu temperatūras režīmu

Džinsu audumiem” neiet pie sirds” pārāk karsts ūdens. Ja denima drēbes ir dabiskas izcelsmes, temperatūrai jābūt ne augstākai par 60C. Drēbēm ar elastīgo šķiedru sastāvu, ūdens temperatūrai jābūt ne augstākai par 40C.

Neizgriežam izstrādājumus, nospiežot lieko ūdeni

Lai izvairītos no lūzumiem uz drēbēm, nevajadzētu pēc mazgāšanas censties pēc iespējas stiprāk nospiest un izgriezt drēbi. Lai ūdens notek pats, kad pakarināsiet izstrādājumu uz virves aiz jostas vietas (džinsu vai svārku gadījumā) vai aiz apkakles (krekli, virsjakas). Vēl variants- nodzīt lieko ūdeni , saspiežot bikšu staras vai piedurknes ar plaukstām.

Nepāržāvējam

Lai audums no džinsu auduma pēc iespējas ilgāk priecētu ar spilgtām krāsām, atsakieties no izstrādājumu žāvēšanas uz baterijām, radiatoriem vai saulē. Savādāk drēbes vienkārši izdegs.

Gludinām pareizi

Vispār jau džinsi var iztikt arī bez šī kopšanas etapa. Īpaši ja tos rūpīgi sakārto pirms žāvēšanas. Toties krekli, jakas un dekora elementi pieprasa rūpīgu apstrādi ar tvaiku: savādāk tīrais ,negludinātais izstrādājums izskatīsies ļoti nevīžīgi. Gludinot izmantojam mitru marli un gludekli. Un neaizmirstam izgriez drēbi uz otru pusi, lai tā neapliptu .

Tāpat vērts ņemt vērā vēl dažus vērtīgus padomus:

Ja uz drēbēm ir traipi, nevajag censties tos noberzt ar birsti. Pretējā gadījumā jūs dabūsiet izberztus gaišus pleķus. Labāk iemērciet drēbi un rūpīgi noberziet netīrumus ar rokām.

Nespodru mīļoto džinsu drēbju audumu var atdzīvināt, pievienojot skalojamajam ūdenim mazliet etiķa.

Nav tā labākā ideja- censties iegludināt buktes uz džinsiem ar gludekļa palīdzību. Nepietiek ar to, ka šāda tipa rotājums nav derīgs šim drēbju tipam, tā var arī atstāt uz bikšu starām izbalējušas vertikālas līnijas.

Ja drēbes rotātas ar pērlītēm, salmiņiem, izšuvumiem vai citu dekoru, tos rekomendē mazgāt tikai ar rokām. Ekstra gadījumam iegādājaties speciālu tīkliņu mazgāšanai.

Lai ādas uzšuvumi (leibli) nedeformētos no žāvēšanas un saglabātu savu elastību, sasmērējiet tos ar glicerīnu pēc mazgāšanas.

Aizmirstiet domas par denima drēbju nodošanu ķīmiskajā tīrītavā. Agresīvo ķīmisko līdzekļu iespaidā, jūsu pieklājīgā izskata apģērbs vienkārši pārvērtīsies par izbalējušu un deformējušos.

Nav vērts vilkt džinsu drēbes, kuras pat mazliet palikušas mitras. Savādāk jums ir garantēts izstaipīts audums uz ceļiem vai citos ķermeņa apaļumos.

Esiet piesardzīgs, izvēloties ādas jostas pie gaišiem džinsiem. Denims viegli nokrāsojas ciešā kontaktā ar ādu , bet atbrīvoties no līdzīga defekta ir samērā sarežģīti.

Kā redzam, padomi džinsu drēbju kopšanā pavisam nav brīnumaini, lai gan nevajadzētu tos aizmirst. Lai gan denims ir izturīgs un nav niķīgs materiāls, vieglprātīga attieksme pret to, ātri vien pārvērtīs mīļotās drēbes par neformētām. Tādēļ nēsājiet mīļotās džinsu drēbes ar prieku un neaizmirstiet rūpēties par to izskatu. Tad viņas jums atbildēs ar to pašu un kalpos ilgi-ilgi.

 

Avots: myjane.ru 

Leave a Comment