Kā palīdzēt tam, kam ir slikti: 4 noteikumi

Nedodiet padomu

Tavs uzdevums ir dalīties ar sarunu biedra garastāvokli, paziņojot viņam, ka redzi, cik viņš slikti jūtas, un saproti viņa jūtas. Uz viņa stāstu par problēmām nevajadzētu reaģēt sekojošā garā: “zābaki saplīsuši – pērc jaunus, bērns slims – ej uz aptieku, salūzis dators – ved remontā.” Sarunu biedrs pats zina, kā rīkoties, viņam nav vajadzīgs padoms. Viņš ir jāuzklausa un jāsaprot.

Lasi vēl: Tautas metodes, kā ātri izvadīt alkoholu no organisma

Nevērtē

Klausoties sarunu biedrā, nemēģiniet noskaidrot, kas pašreizējā situācijā bija pareizi vai nepareizi, kas ir labs un kas slikts, kur ir balts un kur melns. Mēģiniet pieņemt dzirdēto kā neitrālus faktus, nevērtējot tos. Koncentrējieties uz sarunu biedra emocijām, mēģiniet tās sajust un nesaprast situāciju, kas tās izraisīja.

“Ja ievērosit šos noteikumus, sarunas beigās jūs spontāni teiksit: “Es tevi saprotu”. Un, ja jums pašam ir nepieciešams šāds emocionāls atbalsts, varat to tieši lūgt mīļotajam. Piekrītiet pieņemt šos četrus noteikumus un atvērties viens otram. Šī saruna būs tik noderīga un ārstnieciska, ka to var pielīdzināt pilnvērtīgam psihoterapijas seansam.”

 

Leave a Comment