Tautas metodes, kā ātri izvadīt alkoholu no organisma

Ar draugiem un mīļajiem pavadītais laiks vienmēr ir patīkamākie mirkļi, kurus cenšamies padarīt neaizmirstamus.

Nu kā gan iztikt bez glāzes aromātiska vīna, kokteiļa vai cita alkoholiskā dzēriena, kas ģimenes mielastam piešķirs jautrības piesitienu. Taču, ja vakarā ir ļoti labi, tad no rīta aina var krasi mainīties.

Alkohols un tā ietekme uz ķermeni

Etilspirts, kas ietilpst alkoholisko dzērienu sastāvā, ir viens no spēcīgākajiem medikamentiem, jo ​​izraisa ātru atkarību, bet pārdozēšanas gadījumā smagu saindēšanos.

Etilspirts ir arī dažos produktos, piemēram, kefīrā, kvasā utt.

Veiksmīgai detoksikācijai bez sekām vislabāk ir nekavējoties attīrīt organismu no liekā alkohola.

Pirms aplūkojam dažādas iespējas, mums ir jāsaprot dabiskais alkohola izvadīšanas veids:

Tīrs alkohols iztvaiko caur plaušām, ādu un nierēm, un visbeidzot tiek metabolizēts aknās. Tieši šeit noteiktu enzīmu ietekmē etilspirts kļūst par toksisku vielu acetaldehīdu, kas, uzkrājoties no alkohola atkarīgiem cilvēkiem, izraisa aknu cirozi.

Pēc tam acetaldehīds tiek pakļauts oksidācijas procesam un pārvēršas etiķskābē. Jāņem vērā, ka ne vairāk kā 40% alkohola izdalās etilspirta veidā, pārējais izdalās caur cilvēka aknām. Šī procesa ātrums ir tieši atkarīgs no orgāna stāvokļa. Parasti šie rādītāji ir 0,14 ppm vīriešiem un 0,09 sievietēm.

Lasi vēl: Trīs vietas mājā, kur nevar turēt slotu, lai neienestu nelaimi un bēdas

Mēs varam ietekmēt alkohola izvadīšanas aktivitāti no organisma caur ādu, plaušām un nierēm. Dažreiz ir lietderīgi izdzert tasi stipras tējas, kas darbojas kā diurētiķis. Tējā saturošais kofeīns novērš tādus nepatīkamus intoksikācijas simptomus kā apziņas izplūšana un redzes fokusēšanas problēmas.

Kā izvadīt ātri alkoholu no organisma, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment