Kā pašvērtējums ietekmē orgasmu?

Par to runā pētījums, kas publicēts “Starptautiskajā seksuālās Vese***as žurnālā”. Zinātnieki atzīmējuši, ka sievietes daudz biežāk nekā vīrieši savu ķermeni vērtē kritiski. Cits pētījums “Seksuālās un pāru terapijas žurnālā” rāda, ka sievietes, kuras mīlējoties domā par kaut ko citu, ir mazāk apmierinātas seksā un retāk gūst orgasmu.

Ir viegli dot padomu “iemīliet sevi”, “atraisieties”, bet kā to īstenot? Pats vienkāršākais veids ir sev iegalvot: “Es esmu pati apburošākā un pievilcīgākā.” Tas ir vienkāršākais psihologu rekomendētais autotreniņš. Viņi iesaka biežāk tīksmināties par savu kailo ķermeni spoguļa priekšā, sakot sev, cik esam skaistas .

Vajadzētu veidot ieradumu savu ķermeni mīlēt un novērtēt. Tad arī pozitīvas sekas nebūs ilgi jāgaida. Ja vēl tam pievienosit sporta nodarbes kopā ar partneri – pavisam lieliski! Fiziskie vingrinājumi izstrādā feromonus, bet kopīgi gūtais apmierinājums veido ciešāku saikni un abiem paaugstina libido un interesi vienam par otru.

Tas nebūt nav mīts, ka sievietes gūst seksuālās virsotnes nobriedušākā vecumā nekā vīrieši. Tomēr tam ir maz saistības ar bioloģiju, bet vairāk gan tomēr ar psiholoģiju. Daudzām sievietēm vajadzīgi gadi, lai noskaidrotu, kas viņai seksā patīk, un lai viņa spētu pilnībā uzticēties partnerim, pārstājot izjust kompleksus un spējot atklāt savas vēlmes.

Tādēļ nav vērts krist panikā un apraudāt to, ka nav orgasma, – iespējams, jūsu laiks vēl nav pienācis. Un pagaidām ir vērts ieklausīties seksopatologa Jana Kernera vārdos: “Sievietēm un vīriešiem patīk redzēt uzbudinātu partneri un zināt, ka viņi ir baudas avots.” Viņš sniedz vienkāršu padomu – nekautrējieties un ļaujiet “pielūgt” jūsu ķermeni – līdz pat tā smaržai, garšai, kustībām. Iespējams, tas noņems sasprindzinājumu un ļaus jums atgriezties no jūsu “aizsēdēšanās prātā” uz ķermeni. Kļūstiet egoistiski gultā – tas patiks jums abiem!

Avots: marieclaire.ua

veselam_la.lv

Leave a Comment