Kā prāts ietekmē tavu laimi – 2.daļa

1. Prioritāšu maiņa

Kad tu aptversi to ievērojamo spēku, ar kādu tava virtuālā realitāte ietekmē tavas emocijas, tev kļūs daudz svarīgāk ieviest mieru un klusumu savā prātā. Atkarībā no tā, cik ļoti tev ir svarīgi būt laimīgam, tu varētu pat apsvērt, ka savu viedokļu, uzskatu un baiļu maiņa ir daudz svarīgāka par ārēju mērķu sasniegšanu.

Bez pārmaiņu sasniegšanas prāta virtuālajā realitātē, ārēji panākumi bieži būs emocionāli tukši un atstās tevi brīnīdamies: „Vai tas būs arī viss?”

2. Panākumu mērs ir emocionālā laime

Tu vari būt panākumiem bagāts savā jomā, pelnīt kaudzēm naudas un būt savu kolēģu un priekšnieku slavināts ārējā pasaulē. Tomēr, ja tavā iedomu iekšējā pasaulē tiks teikts, ka tu neesi pietiekami labs vai neveic darbu pietiekami labi, savā galvā tu dzirdēsi neizdošanās stāstus. Tu jutīsi izgāšanās emocijas savā ķermenī.

Ja neesi spējīgs apmierināt sava iekšējā tiesneša kritisko balsi savā galvā, nekāds daudzums ārējo apbalvojumu nebūs apmierinošs.

Neskaitāmi pētījumi norāda, ka turīgi cilvēki nav daudz laimīgāki par vidusšķiru. Kad tiek apmierinātas cilvēka pamatvajadzības, tiek gūtas tikai nelielas izmaiņas cilvēka laimē, pieaugot viņa bagātībai. Šajos pētījumos tikai nav izskaidrots šo pārmaiņu trūkums. Tas ir tāpēc, ka šajos pētījumos netiek atklāti baiļu, vērtējumu, kritikas un uzskatu aspekti, kas rada cilvēku prātu virtuālās pasaules. Šie elementi cilvēka prātā nemainās tikai pieaugot viņai bagātībai.

3. Nesaskaņas starp pasaulēm

Kad rodas nesakritība starp citu priekšstatu par panākumiem un priekšstatu par neizdošanos tavā prātā, tu varētu just, ka briest konflikts. Viņi uzskata, ka tu gūsti panākumus, bet tajā pašā laikā tu savu paštēlu savā virtuālajā realitātē redzi kā neveiksminieku. Tev varētu pat šķist, ka šie cilvēki īstenībā nemaz tevi nepazīst, un tas savukārt radīs atšķirtības sajūtu. Tu jutīsies tā, ka neesi pelnījis uzmanību un komplimentus. Tu varētu pat galu galā justies kā viltvārdis viņu acīs.

Vienkāršs piemērs šim gadījumam ir tad, kad kāds tev pasaka, ka tu esi skaists vai talantīgs. Cilvēks, kurš nejūt, ka šāds apzīmējums atbilst viņa iekšējiem uzskatiem, jutīsies neērti un šo komentāru laidīs sev pāri vai noniecinās. Šādā veidā viņu pasaules liekas un šķiet savstarpēji daudz saskaņotākas.

Lielākā daļa cilvēku lielākoties neņems vērā acīmredzamas lietas, kas ir pretējas viņu virtuālajai realitātei. Reizēm to dēvē par noliegšanu. Atsevišķos gadījumos cilvēki paši sabotēs savus panākumus ārējā pasaulē tikai tāpēc, lai izlīdzinātu neatbilstības starp pasaulēm.

Holivuda ir pārpildīta ar šādu cilvēku paraugiem, kuri ir sasnieguši atzinību tikai tāpēc, lai justos iekšēji iztukšoti. Viņi bieži meklē iekšēju apdullināšanos, lietojot dažādas narkotiskas vielas, lai izšķiestu savu smago darbu un visu, ko viņi ir radījuši. Kad viņi salūzt, viņiem turklāt šķiet, ka viņu virtuālā realitāte ir teikusi viņiem patiesību. Prāta virtuālā realitāte pārāk vēlas sabotēt un iznīcināt ārējos panākumus un sasniegumus, lai saglabātu nepārtrauktību un kontroli.

4. Piepildījuma sajūtas un laimes ilūzija

Cilvēki, cenšoties būt laimīgāki un daudz piepildītāki, uzskata, ka viņiem labāk justies liks tas, kam viņi tic. Vēl specifiskāk tā ir virtuālās realitātes versija par to, kas liks viņiem būt laimīgākiem. Kas virtuālajā pasaulē tiek pielīdzināts laimei, nebūs katrā ziņā līdzīgs reālās pasaules laimei.

Būtībā virtuālā realitāte apgalvo, ka laimi var iegūt, mainot ārējo pasauli. Kad ir gūti panākumi un sasniegti mērķi, bieži vien tiek sasniegta eiforija, lai gan tikai uz īsu brīdi. Ilgstošās iekšējās neapmierinājuma sajūtas, kuras ir radījuši prātā esošie viedokļi, kritika un spriedumi, netiek izmainītas. Virtuālās realitātes risinājums šīs neapmierinātības atpakaļ atnākšanai ir augstāku ārējo mērķu uzstādīšana.

Kad cilvēks sāk jau nedaudz apzināties to, kas notiek prātā, tiek piefiksēts jebkurš virtuālās realitātes piedāvātais mērķis, kas varētu padarīt laimīgu. Iegūstot lielāku apzināšanos, tu sāc skeptiski raudzīties uz sava prāta domām un piedāvājumiem. Tu sāc pievērst uzmanību virtuālās realitātes darbības mainīšanai.

Turpinājumu lasi rīt! 

Leave a Comment