Zinātnieki izskaidroja, kā nepieņemties svarā no makaroniem

pasta-2110

Speciālisti no Surrejas Universitātes izdarīja interesantu atklājumu. Izrādās, ka jebkurus makaronu izstrādājumus var  padarīt veselīgākus, ja tos uzsilda dubultā. 

Ogļhidrātu pārpilnību makaronos var vienkārši kompensēt – lai to izdarītu, vajag vien uzsildīt tos pa reizi vairāk. Pietam tajos veidojās rezistentā ciete, bet cukura līmenis kļūst par 50% mazāks. 

Rezultātā cilvēka organisms pārstrādā makaronus tāpat kā šķiedrvielas – cukura līmenis asinīs tik stipri nepaaugstinās un rodas mazāk kaloriju, informē HelpMeOut DOC

Tādi secinājumi tika veikti eksperimenta laikā. Brīvprātīgajiem piedāvāja pacienāties ar makaroniem. Pirmajai cilvēku grupai iedeva karsto – otrajai – auksto, trešajai – atkārtoti uzsildīto ēdienu. Uzņemtais ēdiena daudzums visiem bija vienāds. Pēc tam ārsti mērija cukura līmeni asinīs katram brīvprātīgajam katrās 15 minūtes 2 stundu garumā. 

Izrādījās, ka aukstie makaroni izraisīja mazāk cukura lēcienu asinīs nekā karstie. Bet atkārtoti uzsildītajam ēdienam uzņemtais glikozes daudzums kritās pa 50%. Tātad, ja jums patīk makaroni, taču baidāties pieņemties svarā, vienkārši sagaidiet, kamēr tie atdzisīs, un tad vēlreiz uzsildiet. 

 

Avots: passion.ru 

Leave a Comment