Kā prāts ietekmē tavu laimi – 1.daļa


1. Saprast prātu

Ja tu mēģini atrast veidus, kā gūt lielāku piepildījumu un laimi savā dzīvē, lielākajā daļā avotu tiks vēstīts, ka jāievieš pārmaiņas ārējā pasaulē. Tomēr tās ir pārmaiņas tava prāta virtuālajā realitātē, kas ir jāievieš, lai uz ilgu laiku tiktu iegūta laime un piepildījuma sajūta.

Ja atradīsi to, kas tev patīk, nodarbosies ar lietām, ar kurām tu aizraujies, kā arī centīsies sasniegt savus mērķus, tas viss tuvinās tevi laimei.

Tomēr neiepazīstot to, kā tava prāta virtuālā realitāte ietekmē tavas emocijas, tu vari tik un tā galu galā vilties un justies tukšs. Prāta lomas iepazīšanas nozīmīgums tev laimes sasniegšanai varētu šķist grūti uztverams, jo pat tavas domas norādīs uz to, ka jāmaina ārējā pasaule, lai kļūtu laimīgs.

2. Ko tavs prāts nevēlas, lai tu aptver

Gandrīz visi ir dzirdējuši, ka nauda nepadara laimīgu – ka citi cilvēki nepadara tevi laimīgu un ka tev pašam ir jākaļ sava laime. Tikai daži cilvēki tev varēs pateikt, kā tas panākams. Tavs prāts tev iegalvos, ka laime ir rodama tad, ja tiek gūti panākumi un sasniegumi ārējā pasaulē. Tavs prāts vēlas, lai tieši tam tu noticētu un attiecīgi arī rīkotos.

Kamēr vien tu koncentrējies uz ārējās pasaules panākumiem un sasniegumiem, tavs prāts var paturēt savās rokās kontroli pār tavām emocijām. Prāts ir dinamiska un dzīva entitāte, kam svarīgāka par tavu emocionālo labsajūtu ir pašam sava izdzīvošana.

Līdz ko tu sāc pievērst uzmanību prāta virtuālās realitātes dinamikai, tas sāk zaudēt kontroli un spēku pār tavām izvēlēm un domām. Šī procesa sākumposmā ietilpst sākotnēji sava prāta un tā veidoto projekciju apzināšanās. No lielākas pašapzināšanās izrietēs sevis apzināšanās atsevišķi no prāta, kas veido domas un viedokļus.

Tavs prāts nevēlas, lai tu aptver, ka tava laime un piepildījums patiesībā ir  atkarīgs no tā, kas noris tavā virtuālās realitātes pasaulē. Visbūtiskākajā emociju līmenī tavai laimes un piepildījuma sajūtai dzīvē ir pavisam maza saistība ar sasniegumiem ārējā realitātē.
Tava prāta virtuālā realitāte visticamāk apstrīdēs šos apgalvojumus.

3. Tava laime un nelaime tiek radīta iekšēji

Iedomājies apstākļus, kad tiec, piemēram, atlaists no darba. Tajā brīdī tev varētu šķist, ka tā varētu būt rūgtākā pieredze tavā dzīvē. Šīs sajūtas patiesībā rada pašvērtējums, kritika un prātā ierakstītie uzskati. Varētu just arī vainas apziņu vai dusmas uz bijušo darba devēju. Šie uzskati par šo gadījumu tiek radīti virtuālajā realitātē par to faktu, ka esi atlaists. Un tieši šie viedokļi un uzskati vada emocijas.

Tagad iedomājies, ka ir pagājuši daži gadi. Tu esi ticis tam pāri, un tavi dzīves apstākļi ir uzlabojušies. Tava virtuālā realitāte interpretēs atlaišanu kā labvēlīgu notikumu pagriezienu, kas palīdzējis izveidot labāku dzīvi. Tas bija notikums, kas bija nepieciešams, lai tu nonāktu pašreizējā prieka stāvoklī. Prātā projektētais stāsts mainījās, un līdz ar to mainījās arī tavas emocijas.

Bet vai tas notikums mainījās? Nē. Tu tik un tā tiki atlaists tajā dienā, tajā laikā, to pašu iemeslu dēļ. Tomēr, tā kā mainījās tavs viedoklis un uzskati par to atgadījumu, mainījās arī tavas emocijas. Tavas emocijas rada uzskati, kas pastāv tava prāta virtuālajā realitātē un kas ir neatkarīgs no situācijas. Lielākā daļa cilvēku maina šīs savas interpretācijas laika gaitā. Tomēr ar apzināšanos tu vari mainīt viedokļus un uzskatus savā virtuālajā realitātē jebkurā laikā.

Tas, kā tu jūties par laimi, piepildījumu un gandarījumu, nav panākumu, neizdošanās vai citu ārējo faktoru funkcija. Laimes un piepildījuma sajūtu nosaka viedokļi un uzskati tavā virtuālajā pasaulē par taviem sasniegumiem un piedzīvotajām neveiksmēm. Galu galā visi panākumi un neizdošanās ir tikai apzīmējumi, kurus ir projektējis prāts. Tie var mainīties laika gaitā vai arī pašam sevi attīstot.

Turpinājumu lasi rīt! 

COMMENTS

Leave a Comment