Kā rūpēties par savu mīļāko vilnas džemperi

Padomā par savu mīļāko vilnas džemperi – tas ir pūkains, omulīgs un tikpat mīļš kā tuvākā cilvēka apskāviens. Tas saistās ar siltām atmiņām, kuras vēlies izdzīvot atkal un atkal. Saglabāt sava mīļākā džempera krāsu, formu un maigumu vairs nav neiespējamā misija, jo ar pareizu tā mazgāšanu un uzglabāšanu tas izskatīsies labi ilgu laiku.

Ikdienas ceļvedis vilnas apģērbu kopšanā un uzglabāšanā

Ja Tu vēlies, lai siltais vilnas džemperis paliktu pūkains un saglabātu krāsu un formu vēl vairākus gadus, sadarbībā ar sadzīves tehnikas zīmolu Electrolux apkopojām pāris būtiskas nianses vilnas apģērbu kopšanā:

– Viens no nozīmīgākajiem ieguldījumiem vilnas apģērbu kopšanā būs veļas mašīnas un žāvētāja iegāde, kas ieguvuši Woolmark sertifikātu. Pirms ierīču iegādes ir ieteicams arī rūpīgi izpētīt to piedāvātās funkcijas un iegūt apstiprinājumu, ka tās patiešām ir piemērotas vilnas apģērbu kopšanai – jaunākās paaudzes veļas žāvētāji audumam pielāgo ne tikai žāvēšanas ciklu, bet arī veļas tilpnes kustības un temperatūru, tādēļ ierīcē iespējams žāvēt gan vilnas džemperus, gan arī smalkas zīda blūzes un virsjakas ar ūdensizturīgu pārklājumu.

– Ja veļas žāvētāja nav, tad vilnas apģērbu vari žāvēt izklātā veidā, pirms tam saudzīgi izspiežot no tā mitrumu. Lieko ūdeni no vilnas apģērba vislabāk izspiedīsi, ja pirms tam to ietīsi dvielī. Taču iegaumē – žāvējot vilnas apģērbu izklātā veidā, tas visai drīz var izstaipīties un kļūt bezformīgs.

– Kad apģērbs ir izžuvis un gatavs ievietošanai skapī, ievēro, ka drēbes no austa auduma – tādas kā mēteļi – ir jāpakar uz polsterēta pakaramā, savukārt adīti vilnas džemperi un jakas jāsaloka un jānoglabā plauktā. Pēc vilnas apģērba valkāšanas ieteicams tam ļaut nostāvēties diennakti un tikai tad ievietot to skapī – tas apģērbam ļaus atgriezties iepriekšējā formā. Savukārt, ja vēlies pasargāt savus vilnas apģērbus no kodēm, izmanto lavandas maisiņus vai ciedra koka bumbiņas, novietojot tās skapī vai plauktā.

– Lai ātri atsvaidzinātu vilnas apģērbu, pakar to vannas istabā, kamēr ej dušā vai vannā, – mitrums telpā izgludinās vilnas audumu. Tāpat atceries, ka vilnu ieteicams gludināt zemā temperatūrā, periodiski samitrinot audumu, lai to nesabojātu. Lai samazinātu gludināšanas nepieciešamību, mūsdienās veļas žāvētāji piedāvā arī īpaši pielāgotu veļas tilpnes kustību, kas samazina burzīšanos, kā arī neļauj vilnai savērpties. Tas ir lielisks risinājums, kas aiztaupīs laiku, ko pavadi pie gludināmā dēļa.

Woolmark – sertificēta aprūpe par vilnas apģērbiem!

Woolmark ir pasaulē plaši pazīstams eksperts vilnas izstrādājumu kopšanas jomā. Sertifikāts garantē, ka ierīces var droši lietot vilnas izstrādājumu mazgāšanai, kuri citādi paredzēti tikai mazgāšanai ar rokām.

Ir divu veidu Woolmark sertifikāti:

• Woolmark zilais sertifikāts norāda, ka ierīce ir pārbaudīta un ir pierādīts, ka tās cikls ir tikpat saudzīgs vai pat saudzīgāks nekā mazgāšana ar rokām.

• Woolmark zaļais (agrāk Woolmark platīna) sertifikāts norāda, ka ierīcē var mazgāt veļu, kas paredzēta tikai mazgāšanai ar rokām. Tostarp zaļais sertifikāts norāda, ka rezultāts panākts ar zemākiem enerģijas patēriņiem.

Leave a Comment