Kā tu savas mēnešreizes padari vēl ļaunākas?

Tu vairāk nekā vienu reizi izlaid hormonālās kontracepcijas iedzeršanu. Kas ir pats ļaunākais, ko var pielikt klāt “nogalini mani tagad” pirmsmēnešu sindromam? Nesabalansēta hormonu maiņa. Tā kā šīs tabletes spēlējas ar tava ķermeņa sistēmām, vairāku tablešu izlaišana var novest pie neregulāras smērēšanās un asiņošanas. 

Tu esi pārstresojusies. Nopietni? Stress jau tā atņem tev koncentrēšanās spējas, bet tas arī var sabojāt tavu periodu. Stresa rezultātā tavs ķermenis izdala kortizolu, kas var mainīt menstruāciju ieradumus, tāpat arī mēnešreizes padarīt neregulāras.

Tev nav normāls gulēšanas grafiks. Mēs zinām, mēs zinām: astoņas stundas miega ne vienmēr ir iespējamas. Bet – miega traucējumi var izraisīt menstruāciju neregularitāti. Tāpat arī, ja pietiekami daudz neguli, tas periodus var padrīt ilgākus. Auč!

Tu vienmēr ceļo. Tas, protams, arī atspaidojas uz tavu miega grafiku – it īpaši, ja tu lido vai brauc ar kuģi. Organisms pielāgosies tavai lokācijai – un nebrīnies, ka mēnešreizes bieži kavēsies.

Laimīgajā stundā tu šauj pār strīpu. Alkohols – burvīgs noslēgums veselīgai nedēļai, briesmīgs tavām mēnešreizēm. Eksperti apgalvo, ka pārāk intensīva alkohola lietošana pagarinās krampju ilgumu.

Pārāk bieža nodarbošanās ar sportu. Ja trenējies triatlonam vai maratonam, bet ikdienas sporta rituāls var novest pie hormonālā disbalansa. Bet, pirms izmanto mēnešreizes kā attaisnojumu neiešanai uz sporta zāli, atceries, ka regulārs treniņš 30 minūšu garumā katru dienu var patiesībā atvieglot tavas mēnešreizes.

Avots: www.marieclaire.com

Leave a Comment