Kā vajag relaksēties pēc smagas dienas – perfekti padomi!

Tu visu dienu strādā kā zirgs – žonglējot ar loģistiku, cilvēku pienākumiem, projektu termiņiem, iespiežot brīvajā laikā mājas darbu veikšanu, pazudušo rotaļlietu uzmeklēšanu un pārliecināšanos, ka esi aizpildījis visas nepieciešamās veidlapas, kas jāiesniedz skolā.

Visas dienas garumā tu vēlies kaut 30 minūtes brīva laika, ko pavadīt atslābinoties.

Problēma slēpjas tajā, ka tavs ķermenis ir gatavs sašļukt uz dīvāna un atslābināties, bet tavas smadzenes vēl joprojām ceļo ar 110 kilometriem stundā, problēmu risināšanas virzienā.

Tu esi iestrēdzis “darba” režīmā. Tā rezultātā tu jau atrodies mājās ģimenes lokā, bet patiesībā neesi uz vietas. Tu domā “Kas gan man kait? Kādēļ es nevaru atslābināties?”

Atbilde ir vienkārša: Ar tevi viss ir kārībā!

Psiholoģiski prātam un ķermenim ir ārkārtīgi grūti nodrošināt pāreju starp stresa navigāciju un potenciālajiem “riskiem” dienas laikā, pēcāk pārslēdzoties uz atrašanos klusā, relaksējošā un drošā vidē. Tev jātrenē prāts, lai tas viegli spētu atpūsties.

Izmanto sekojošos paņēmienus, lai iemācītos atslābināties:

Atslābināšanās paņēmieni

Noslēdz dienu

Pirms dodies prom no biroja, velti piecas minūtes, lai piefiksētu visas nepabeigtās lietas darāmo lietu sarakstā un kalendārā. Tas pārliecinās smadzenes, ka tām nav visu nakti jāskenē informācija, lai tiktu skaidrībā ar to, vai viss piefiksēts un atgādinot, ka sunim jāsarunā veterinārārsta vizīte.

Praktizē neitrālu pieeju darba dienas laikā

Tu nezaudēsi savaldīšanos, patiesībā uzlabosies darba produktivitāte, ja pāris reizes dienā prātu un ķermeni nomierināsi. Atlēti regulāri izmanto šos rituālus, tie kalpo kā galvenā panākamu atslēga ilgstoša snieguma saglabāšanai.

Lasi vēl: Kāpēc pēc atvaļinājuma gribas… atpūsties?

Tu vari iestatīt atgādinājumu telefonā vai izmantot speciāli izstrādātu aplikāciju GoodHabits, lai nodrošinātu sev pauzi. Lēnām un dziļi ievelc gaisu, palūkojies apkārt, izstaipies, pastaigā apkārt, palūkojies laukā pa logu, atjauno enerģiju tādā veidā, kas dotajā brīdī tev šķiet vispiemērotākais.

Iedibini “relaksācijas laika” rituālu, tas iemācīs tavam prātam atslābināties

Gluži tāpat kā gulētiešanas rituāls palīdz bērnam iemācīties doties pie miera, relaksācijas jeb pārejas rituāli palīdz pieaugušajiem nomierināties.

Diemžēl pārsēšanās pie cita ekrāna nav smadzenēm draudzīga nodarbe. Par spīti tam ir daudz dažādu paņēmienu, kurus izmantot, lai atslābinātu prātu un ķermeni, iniciējot relaksāciju, sākot ar elpošanas vingrinājumiem, meditāciju, pastaigām parkā un beidzot ar siltu vannu un mūzikas klausīšanos.

Svarīgākais ir izvēlēties piemērotu rutīnu, kuru tu vari un vēlies atkārtot pastāvīgi. Jo uzvilktāks un nervozāks tu esi dienas beigās, jo vairāk tev nepieciešams šis rituāls.

Labās ziņas ir tās, ka, lai pierastu pie rituāla,nepieciešamas vien pāris nedēļas. Tādēļ sāc izmantot savu laiku lietderīgi – uzlabo miega kvalitāti, mosties spirgts un ar krietnu devu motivācijas pabeigt sarežģītos uzdevumus darbā.

Avots: yourtango.com

Leave a Comment