Interesanti, kā tavai Vese***ai var palīdzēt vienas vīna glāzes izdzeršana pirms gulētiešanas

Vašingtonas Štata universitātes pētījumā, kas tika veikts 2015. gada jūlijā, tika noskaidrots, ka vīns un svara zaudēšana ir savstarpēji saistīti, pateicoties tādai vielai kā resveratrols.  Tas ir polifenols, kas ir sarkanvīna sastāvā,  un tas palīdz pārveidot baltos taukus par brūnajiem taukiem, kurus ir vieglāk “nodedzināt”.

Runājot par vīna priekšrocībām, 2012. gada pētījumā pētnieki noskaidroja, ka vīna glāze vēlā vakara stundā attur no uzkodām, kas, savukārt, palīdz zaudēt svaru (tomēr jāpiebilst, ka šis pētījums tika veikts ar bitēm, nevis cilvēkiem).

Ja arī šie jaunumi tā vien mudina turēt sarkanvīna pudeli uz naktsgaldiņa, ne tik strauji – ārsti neiesaka pastiprināti sākt dzert vīnu, jo pārāk daudz alkohola var kaitēt organismam. Turklāt jāpiebilst, ka pastāv daudz efektīvāki veidi, kā iegūt resveratrola sniegtos labumus.

Daudzi no vērtīgajiem polifenoliem ir nešķīstoši un izfiltrējas vīna pārstrādes procesā. Tāpēc zinātnieki iesaka ēst mellenes, vīnogas un zemenes, kurās arī ir daudz resveratrola.

Avots: goodhousekeeping.com

Leave a Comment